• Αναζήτηση
 • Συνάντηση Τσίπρα με δημάρχους νησιών για την προσφυγική κρίση

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Συνάντηση με τους δημάρχους Λέσβου, Σπύρο Γαληνό, Σάμου, Μιχάλη Αγγελόπουλο, Χίου, Μανώλη Βουρνού, και τον Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Λέσβου, Φραντζέσκο Παρασκευά, είχε νωρίτερα την Τρίτη ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

  Ενημερώθηκε για την κατάσταση στα νησιά που δέχονται τις μεγαλύτερες προσφυγικές ροές και για τις προτάσεις και τις θέσεις των δημάρχων για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.

  Στη συνάντηση συμμετείχε και ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης.

  Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στα νησιά μετά και την αυξημένη προσέλευση προσφύγων. Οι δήμαρχοι απευθύνουν εδώ και μήνες έκκληση προς την κυβέρνηση για αποσυμφόρηση των νησιών, καθιστώντας αναγκαία τη μεταφορά προσφύγων προς την ενδοχώρα.

  Λίγο, πριν από την επίσκεψη του τούρκου προέδρου στην Αθήνα και τη συνάντησή με τον Αλέξη Τσίπρα, με τον οποίο αναμένεται να συζητήσουν και για το προσφυγικό, οι δήμαρχοι Λέσβου, Σάμου και Χίου ζήτησαν από τον πρωθυπυργό να ληφθούν μέτρα για εκτόνωση της κρίσης.

  Οι δηλώσεις του δημάρχου της Λέσβου:

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk