• Αναζήτηση
 • Συγκέντρωση από νησιώτες για το μεταναστευτικό ζήτημα

  Έξω από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής στη 1 το μεσημέρι, στην πλατεία Κλαυθμώνος, έχουν δώσει, για σήμερα, ραντεβού πολίτες από τα νησιά του βορείου Αιγαίου με επικεφαλής τους δημάρχους της Λέσβου, της Χίου και της Σάμου προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την πολιτική της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Έξω από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής στη 1 το μεσημέρι, στην
  πλατεία Κλαυθμώνος, έχουν δώσει, για σήμερα, ραντεβού πολίτες από τα
  νησιά του βορείου Αιγαίου με επικεφαλής τους δημάρχους της Λέσβου, της
  Χίου και της Σάμου προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την πολιτική της
  κυβέρνησης στο μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα.

  Μαζί τους και οι νησιώτες της Αττικής οι οποίοι με κεντρικό σύνθημα «να μην μετατραπούν τα νησιά, από νησιά της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης, σε νησιά φυλακές» ζητούν να αλλάξει η πολιτική της κυβέρνησης.
  Οι δήμαρχοι αλλά και κάτοικοι των νησιών ζητούν άμεση και ουσιαστική αποσυμφόρηση από όλες τις δομές φιλοξενίας και να μην δημιουργηθεί οποιασδήποτε νέα δομή, συμπεριλαμβανομένης και της χρησιμοποίησης πλωτών μέσων.

  Επίσης, καλούν την κυβέρνηση να μη λαμβάνει αποφάσεις χωρίς τους κατοίκους των νησιών.
  «Η κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά το σαφές και ηχηρό μήνυμα που έστειλε ο λαός της Λέσβου με τη γενική απεργία του και τη συγκέντρωση του στα τέλη Νοεμβρίου, δεν έδειξαν διάθεση ανταπόκρισης, με αποτέλεσμα η κατάσταση να παραμένει ίδια, χωρίς καμία ουσιαστική προσπάθεια αποσυμφόρησης των νησιών» είπε μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός.

  Κοινωνία