• Αναζήτηση
 • Σε κρύπτη ταβέρνας βρέθηκαν 29 κιλά ηρωΐνης

  Περισσότερα από 28 κιλά ηρωίνης κατασχέθηκαν έπειτα από επισταμένη και μεθοδική έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την voria.gr.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Περισσότερα από 28 κιλά ηρωίνης κατασχέθηκαν έπειτα από επισταμένη και μεθοδική έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την voria.gr.

  Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Εκβιαστών και του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, καθώς και υπαλλήλων του Λιμενικού Σώματος.

  Στο πλαίσιο της έρευνας εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν μέλη κυκλώματος εισαγωγής και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται το ηγετικό στέλεχος.

  Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς ηλικίας 32 (ηγετικό στέλεχος) και 34 ετών και 29χρονη ημεδαπή, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και πλαστογραφία.

  Ειδικότερα, έπειτα από συντονισμένες επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή Καλύβια Θορικού της Αττικής, συνελήφθησαν οι προαναφερόμενοι καθώς σε ταβέρνα που εργάζεται ένας εξ αυτών και σε οικία που διέμεναν το ηγετικό στέλεχος με την 29χρονη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, ποσότητες ηρωίνης, ποσότητες ουσιών πρόσφορες για πρόσμιξη, χρηματικά ποσά κ.α.

  Ειδικότερα, από χώρους του καταστήματος κατασχέθηκαν:

  59 δέματα ηρωίνης συνολικού βάρους 28 κιλών και 708,5 γραμμαρίων, που απέκρυπτε ο 34χρονος σε ασφαλισμένο αποθηκευτικό χώρο της ταβέρβας,

  1 δέμα που περιείχε άγνωστη ουσία συνολικού βάρους 5 κιλών και 180 γραμμαρίων και 1 πλαστικό μπουκάλι  περιέχων υγρό άγνωστης χημικής σύνθεσης βάρους 520 γραμμαρίων, πρόσφορα για τη νόθευση – πρόσμιξη ποσοτήτων ηρωίνης, που βρέθηκε σε ειδικά διαμορφωμένη εσοχή – κρύπτη τοιχοποιΐας,
  1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
  Διάφορα αντικείμενα (σακούλες, σπάτουλες με εμφανή υπολείμματα ηρωίνης, ξύλινο κυτίο – καλούπι, κ.α.) που χρησιμοποιούνταν από το εν λόγω κύκλωμα, για την επανατυποποίηση – συσκευασία των ποσοτήτων ηρωίνης, μετά την πρόσμιξή τους με έτερες ουσίες,
  Επίσης, στην κατοχή του 34χρονου βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 230 ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών και 1 κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε για τις παράνομες συναλλαγές του.

  Σε χώρους της οικίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  1 δέμα και 4 μικροδέματα ηρωίνης συνολικού βάρους 90,1 γραμμαρίων, τα οποία ήταν επιμελώς κρυμμένα σε διάφορα σημεία της οικίας,
  Το χρηματικό ποσό των 4.600 ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών,
  5 κινητά τηλέφωνα, που χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους,
  2 αστυνομικά δελτία ταυτότητας και μία άδεια ικανότητας οδήγησης αμφιβόλου γνησιότητας, που χρησιμοποιούσαν με σκοπό την παραπλάνηση των Αρχών.

  Ακόμη, εντός της οικίας εντοπίσθηκε και ένας 33χρονος αλλοδαπός, ο οποίος επίσης συνελήφθη.

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk