• Αναζήτηση
 • Με 220 εκδηλώσεις υποδέχεται τις γιορτές ο Δήμος Αθηναίων

  Με 220 εκδηλώσεις υποδέχεται τις γιορτές ο δήμος Αθηναίων. Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης κατά τη

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Με 220 εκδηλώσεις υποδέχεται τις γιορτές ο δήμος Αθηναίων. Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του εορταστικού προγράμματος, μέσα σε 34 μέρες οι γειτονιές της Αθήνας αλλά και επτά εμβληματικά σημεία της πρωτεύουσας πρόκειται να γεμίσουν με δράσεις, θέατρο, εκθέσεις και χορό. Το γιορτινό πρόγραμμα υπογράφουν ο Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων και η Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων. «Οι εκδηλώσεις και ο εορταστικός στολισμός καταδεικνύουν μία πρωτεύουσα εξωστρεφή, δυναμική, αλληλέγγυα, ελκυστική στον επισκέπτη της και ζεστή για τους κατοίκους της» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, σημειώνοντας ότι ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην διάχυση του εορταστικού μηνύματος σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας.

  Το σύνθημα για την επίσημη φωταγώγηση της πόλης θα δώσει ο δήμαρχος Αθηναίων την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, ανάβοντας το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Συντάγματος.
  Πλατεία Συντάγματος, Στύλοι του Ολυμπίου Διός, Μοναστηράκι, πλατεία Κλαυθμώνος, πλατεία Ομονοίας, Αθηναϊκή Τριλογία (Προπύλαια) και Θησείο θα βρεθούν στο επίκεντρο της χριστουγεννιάτικης ατμόσφαιρας αλλά και κάθε γειτονιά γίνεται κυψέλη πολιτισμού με 49 εκδηλώσεις μουσικής, θεάτρου, καθώς και δράσεις για παιδιά, σε κλειστούς χώρους και πλατείες σε κάθε γειτονιά.

  Μάλιστα, κάτω από το φωτεινό δέντρο της πλατείας, από τις 12 έως τις 30 Δεκεμβρίου, ορχήστρες καθώς και ένα εντυπωσιακό Glasshouse – ένας γυάλινος ραδιοθάλαμος απ’ όπου διακεκριμένοι DJs, θα δίνουν από την κεντρική σκηνή τον παλμό και τον τόνο των γεμάτων ζωντάνια Χριστουγέννων, καλώντας μας να γίνουμε όλοι μέρος της μεγάλης αυτής γιορτής και να ανακαλύψουμε τη χαρά της συμμετοχής και της φιλικής συνύπαρξης.

  Η πλατεία Κλαυθμώνος θα αποτελέσει το κεντρικό σημείο των παιδικών εκδηλώσεων από τις 19 έως και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Εκτός, όμως, από την πλατεία Κλαυθμώνος, καλλιτεχνικά δρώμενα, θεατρικές παραστάσεις και εργαστήρια, περιμένουν μικρούς και μεγάλους στα Μουσεία, τις Βιβλιοθήκες, τα Πολιτιστικά Κέντρα, το Κέντρο Πηλού του δήμου Αθηναίων, καθώς και σε επιλεγμένους πολιτιστικούς χώρους.

  Η Δημοτική Αγορά Κυψέλης από την Πέμπτη 14 έως την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου βάζει τα γιορτινά της με μουσική, δώρα, παιχνίδια, μαγειρέματα, εργαστήρια και περιμένει μικρούς και μεγάλους στην πιο εορταστική Κυψέλη. Ενώ την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, η Αθήνα θα υποδεχθεί το 2018 στο Θησείο με ένα πολυθέαμα – έκπληξη, σχεδιασμένο και σκηνοθετημένο για να ολοκληρώσει την αφήγηση του χριστουγεννιάτικου παραμυθιού με την υπογραφή των Γιάννη Κακλέα, Μανόλη Παντελιδάκη και Φρόσως Λύτρα, καλεσμένους εκλεκτούς καλλιτέχνες και παρουσιαστή το Χρήστο Φερεντίνο.

  Κοινωνία