• Αναζήτηση
 • Έσπασε το φράγμα των 10.000 δολαρίων το Bitcoin

  Το όριο των 10.000 δολαρίων έσπασε το ψηφιακό νόμισμα Bitcoin το πρωί της Τετάρτης, φτάνοντας στα 10.743,61 δολάρια, δημιουργούντας αναστάτωση στη χρηματοπιστωτική αγορά. 

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Το φράγμα των 10.000 δολαρίων ξεπέρασε το πρωί της Τετάρτης το ψηφιακό νόμισμα Bitcoin, φτάνοντας στην πλατφόρμα συναλλαγών του κρυπτονομίσματος BitStamp τα 10.743,61 δολάρια, για να διαμορφωθεί λίγο αργότερα στις 10.115 δολάρια.

  Πρόκειται για ιστορικό ρεκόρ για το ψηφιακό νόμισμα, που δημιουργήθηκε το 2009, χρησιμοποιώντας κρυπτογράφηση και μια βάση δεδομένων blockchain που επιτρέπουν την γρήγορη και ανώνυμη μεταφορά κεφαλαίων εκτός του συμβατικού κεντρικού συστήματος πληρωμών.

  Η αξία του μάλιστα έχει υπερδεκαπλασιαστεί από τις αρχές του έτους, εν μέσω αυξημένης ζήτησης από θεσμικούς επενδυτές για κρυπτονομίσματα καθώς διευρύνεται η χρήση τους.

  Την ίδια ώρα, οι «παραδοσιακοί» και σκεπτικιστές επενδυτές υποστηρίζουν ότι πρόκειται για μια κλασική κερδοσκοπική φούσκα, που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματική δραστηριότητα στη χρηματοπιστωτική αγορά ή την οικονομία.

  Από την πλευρά τους, οι κεντρικές τράπεζες υποστηρίζουν ότι τα μεγέθη που εξυπηρετεί δεν είναι ικανά για να προκαλέσουν κινδύνους στην παγκόσμια οικονομία, ωστόσο παραδέχονται ότι στο μέλλον ενδεχομένως να μπορούν να χρησιμοποιήσουν το blockchain για διευθέτηση πληρωμών.

  Οικονομία