• Αναζήτηση
 • Παπανάτσιου: Επιτυγχάνονται οι οικονομικοί στόχοι

  Για έναν προϋπολογισμό που κλείνει των κύκλων των μνημονίων στην Ελλάδα μίλησε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου η οποία δήλωσε ότι η κυβέρνηση για τρίτη χρονιά καταφέρνει να πιάνει τους δημοσιονομικούς στόχους.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Για έναν προϋπολογισμό που κλείνει των κύκλων των μνημονίων στην Ελλάδα μίλησε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου η οποία δήλωσε ότι η κυβέρνηση για τρίτη χρονιά καταφέρνει να πιάνει τους δημοσιονομικούς στόχους.

  Σύμφωνα με την κα Παπανάτσιου η σημαντική υπέρβαση των στόχων που επιτεύχθηκε έχει συμβάλει στην αποκατάσταση της διεθνούς αξιοπιστίας των δημοσίων οικονομικών και έχει δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την επιστροφή της χώρας στις διεθνείς αγορές, με τρόπο διατηρήσιμο, κατηγορώντας τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ότι υποστηρίζουν πως κόπτονται σήμερα για τη μεσαία τάξη, αν και είναι αυτοί που έβαλαν να πληρώσουν για τα τραγικά λάθη τους εκείνους που είχαν υποφέρει και στην περίοδο της ευημερίας.

  Αναφερόμενη στον τομέα ευθύνης της είπε υπήρξαν σημαντικές επιτυχίες στο θέμα της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής και αυτό αποτυπώνεται ιδιαίτερα στα έσοδα από τον ΦΠΑ, που έφτασαν στο φετινό 9μηνο στα 11, 63 δισ. ευρώ από 9,69 δισ. στο 9μηνο του 2015, ενώ σημείωσε ότι μετά την ανασυγκρότησή του, το ΣΔΟΕ έχει αλλεπάλληλες επιτυχίες κατά του οικονομικού εγκλήματος.

  Για τον τομέα αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας είπε ότι η κυβέρνηση προωθεί σταθερά μία πολιτική ορθολογικής διαχείρισης και στο θέμα της αξιοποίησης της περιουσίας του Δημοσίου, η οποία μπορεί να εξασφαλίσει σημαντικά και σταθερά έσοδα για το Δημόσιο σε μακροχρόνια βάση, να μειώσει το ύψος του χρέους και να δημιουργήσει πρόσθετα αναπτυξιακά οφέλη.

  Όπως εξήγησε, αυτή η πολιτική έχει σαν βασικούς άξονες την καταγραφή, την προστασία και την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, καθώς και τον εκσυγχρονισμό και την απλοποίηση των διαδικασιών και του νομοθετικού πλαισίου. Στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας βρίσκονται σε εξέλιξη δύο έργα για την καταγραφή της δημόσιας περιουσίας. Είναι οι Ψηφιακές Υπηρεσίες Δημόσιας Περιουσίας και Εθνικών Κληροδοτημάτων (ΨΥΔΗΠΕΚ) και το Μητρώο Ακίνητης Περιουσίας και επιπλέον συνεχίζεται το 2018 η αξιοποίηση της ακίνητης κτιριακής περιουσίας του Δημοσίου και η ορθολογική διαχείριση των αναγκών στέγασης των υπηρεσιών και οργανισμών του προς τον σκοπό της δραστικής μείωσης των σχετικών λειτουργικών δαπανών.

  \Ταυτόχρονα, η Γενική Γραμματεία προωθεί παρεμβάσεις για μία σειρά από άλλα ζητήματα, όπως είναι οι σχολάζουσες κληρονομιές, τα κληροδοτήματα, οι αιγιαλοί και οι παραλίες. Ειδικά για το τελευταίο, φέτος για πρώτη φορά έγινε διενέργεια ηλεκτρονικών δημοπρασιών για την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας. Η διαδικασία έγινε φέτος για έναν μικρό αριθμό θέσεων, αλλά θα επεκταθεί σταδιακά σε όλες τις δημοπρατούμενες θέσεις, καθώς και σε άλλα αντικείμενα προς δημοπρασία, όπως είναι οι αμμοληψίες. Σκοπός της κυβέρνησης είναι η επικαιροποίηση και η απλούστευση του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τον αιγιαλό και την παραλία με αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών. «Θέλουμε αφενός να διασφαλίζεται η προστασία του αιγιαλού και της παραλίας και αφετέρου να προωθείται και να διευκολύνεται η αναπτυξιακή πολιτική της χώρας» δήλωσε η κ. Παπανάτσιου.

  Οικονομία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk