• Αναζήτηση
 • Κουρουμπλής: Ούτε ευρώ από το Δημόσιο για ανέλκυση του «Αγία Ζώνη ΙΙ»

  Το βυθισμένο δεξαμενόπλοιο «Αγία Ζώνη ΙΙ» θα ανελκυστεί από το βυθό, χωρίς το ελληνικό Δημόσιο να καταβάλει «ούτε ένα ευρώ» για την ανέλκυση, διευκρίνισε στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ενώ, επίσης, χαρακτήρισε «μεγάλη επιτυχία» την καταδίωξη φουσκωτού σκάφους, την εξάρθρωση σπείρας εμπορίας ναρκωτικών και την κατάσχεση φορτίου κάνναβης ενάμιση τόνου, από το Λιμενικό.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Το βυθισμένο δεξαμενόπλοιο «Αγία Ζώνη ΙΙ» θα ανελκυστεί από το βυθό, χωρίς το ελληνικό Δημόσιο να καταβάλει «ούτε ένα ευρώ» για την ανέλκυση, διευκρίνισε στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

  Χαρακτήρισε, επίσης, «μεγάλη επιτυχία» την καταδίωξη φουσκωτού σκάφους, την εξάρθρωση σπείρας εμπορίας ναρκωτικών και την κατάσχεση φορτίου κάνναβης ενάμιση τόνου, από το Λιμενικό.

  «Ανελκύεται, όπως ξέρετε, αυτές τις ώρες το βυθισμένο δεξαμενόπλοιο »Αγία Ζώνη ΙΙ». Είναι η πρώτη φορά που από το 1998, που ψηφίστηκε ο νόμος -19 χρόνια – που υλοποιείται: με εντολή υπουργού εκδίδεται η διοικητική πράξη, να αναλάβει ο ανάδοχος την ανέλκυση» είπε ο κ. Κουρουμπλής και προσέθεσε:

  «Το ελληνικό Δημόσιο δεν θα πληρώσει ούτε ένα ευρώ στην ανέλκυση. Εκμηδενίζουμε την αιτία όλης της ρύπανσης που θα ήταν η παραμονή του πλοίου στο βυθό και θα συνεχίσουμε και με άλλες περιπτώσεις, πράγμα το οποίο δεν είχε γίνει μέχρι σήμερα».

  Ο υπουργός Ναυτιλίας χαρακτήρισε επίσης «μεγάλη επιτυχία» την πρόσφατη επιχείρηση καταδίωξης φουσκωτού σκάφους από το Λιμενικό που έληξε με τη σύλληψη δέκα μελών του κυκλώματος και την κατάσχεση μεγάλου φορτίου ακατέργαστης ινδικής κάνναβης.

  «Το φουσκωτό που κυνήγησε το Λιμενικό, με ένα πολύ μεγάλο φορτίο κάνναβης, ενάμιση τόνου, ήταν μια μεγάλη επιτυχία, ίσως η μεγαλύτερη μέχρι τώρα» είπε ο κ. Κουρουμπλής.

  Οικονομία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk