• Αναζήτηση
 • e-πλειστηριασμοί: Ολοκληρώθηκαν οι πρώτες 6 από τις 10 εκποιήσεις – Επεισόδια στο Ειρηνοδικείο

  Μετά από πολλούς μήνες καθυστέρησης το σύστημα είναι έτοιμο για την εκτέλεση των πρώτων ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Σήμερα Τετάρτη το χορό των εκποιήσεων θα ανοίξει η Eurobank, η οποία βγάζει στο σφυρί την περιουσία 7 οφειλετών της.

  Μετά από πολλούς μήνες καθυστέρησης ξεκίνησε η εκτέλεση των πρώτων ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

  Λίγο μετά τις 14:30 της Τετάρτης ολοκληρώθηκαν οι πρώτοι έξι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για ακίνητα τα οποία έβγαιναν στο σφυρί από την Eurobank. Πρόκειται για έξι ακίνητα Ομόρρυθμης Εταιρείας.

  Ηδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για τέσσερα ακόμα ακίνητα, δύο εκ των οποίων πολύ μεγάλης αξίας, άνω των 700.000 ευρώ το καθένα.

  Στο μεταξύ ξύλο, υβριστικά συνθήματα, σπρωξίματα και μεγάλη ένταση συνθέτουν το σκηνικό που έχει δημιουργηθεί στο Ειρηνοδικείο Αθηνών όπου διεξάγονται οι πλειστηριασμοί. Οι αστυνομικές δυνάμεις έριξαν πολλά χημικά καταγγέλλουν τα μέλη των κινημάτων κατά των πλειστηριασμών.

  Με αναπνευστικά προβλήματα στον Ευαγγελισμό ο πρώην Δήμαρχος Καισαριανής Θανάσης Μπαρτζώκας

  Επεται συνέχεια

  Τις επόμενες εβδομάδες θα ακολουθήσουν και οι άλλες τράπεζες, με την αξιοποίηση της νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας.
  Πάντως την Τετάρτη θα πραγματοποιηθούν και 177 πλειστηριασμοί σε φυσικό περιβάλλον, δηλαδή σε Ειρηνοδικεία, με επισπεύδοντες τόσο τραπεζικούς ομίλους, όσο και τρίτους (επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα).
  Όπως επισημαίνουν τραπεζικές πηγές, το στοίχημα των πλειστηριασμών πρέπει να κερδηθεί μέχρι το τέλος του έτους, καθώς το ζήτημα συνδέεται με το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης, αλλά και με τους ελέγχους που διεξάγει ο εποπτικός βραχίονας της ΕΚΤ, ο SSM, στους τέσσερις συστημικούς ομίλους, ενόψει και των stress tests της ερχόμενης χρονιάς.
  Οι τράπεζες έχουν ήδη ξεχωρίσει 10.000 ακίνητα από το στοκ των ενεχύρων τους, με στόχο να βάλουν στα ταμεία τους «ζεστό χρήμα» 2,5 δισ. ευρώ το επόμενο 12μηνο.
  Από αυτά, τα περίπου 6.500 αφορούν σε επαγγελματική στέγη, ενώ τα 3.500 αποτελούν οικιστικά ακίνητα.
  Οι τιμές πώλησης
  Πλέον, με βάση τη νομοθεσία, η τιμή πρώτης προσφοράς των ακινήτων είναι η εμπορική τους αξία και όχι η αντικειμενική.
  Οι τράπεζες έχουν ατύπως συμφωνήσει με την κυβέρνηση να μην βγάζουν στο σφυρί ακίνητα αξίας άνω των 300.000 ευρώ. Ωστόσο, στους πρώτους e-πλειστηριασμούς, ρευστοποιούνται και ακίνητα με χαμηλότερη αξία.
  Σημειώνεται ότι δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία έχουν όλοι όσοι εγγραφούν στο σύστημα δύο ημέρες πριν την ημερομηνία του πλειστηριασμού.
  Επιπλέον, θα πρέπει να καταθέσουν εγγυητική επιστολή, προκειμένου να ανάψει το πράσινο φως για να κάνουν πονταρίσματα.
  Από εκεί και πέρα η διαδικασία θα γίνεται αποκλειστικά μέσω της online πλατφόρμας, ενώ η έδρα διεξαγωγής του πλειστηριασμού θα είναι το γραφείο του υπεύθυνου συμβολαιογράφου.
  Οικονομία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk