• Αναζήτηση
 • Τζεφ Μπέζος, ο μεγαλύτερος κερδισμένος της Black Friday

  Οι εργαζόμενοι στα τεράστια κέντρα διανομής της Amazon στη Γερμανία, στη Γαλλία, στην Ιταλία, στην Ισπανία και σε άλλες ευρωπαϊκέες χώρες απήργησαν τη Black Friday διεκδικώντας μισθολογικές αυξήσεις και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Οι φωτογραφίες από τις άδειες αποθήκες ήταν εντυπωσιακές.

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Οι εργαζόμενοι στα τεράστια κέντρα διανομής της Amazon στη Γερμανία, στη Γαλλία, στην Ιταλία, στην Ισπανία και σε άλλες ευρωπαϊκέες χώρες απήργησαν τη Black Friday διεκδικώντας μισθολογικές αυξήσεις και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Οι φωτογραφίες από τις άδειες αποθήκες ήταν εντυπωσιακές. Οι κινητοποιήσεις ουδόλως εμπόδισαν, ωστόσο, τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της μεγαλύτερης εταιρείας λιανικών πωλήσεων μέσω διαδικτύου στον κόσμο να ξεπεράσει σε πλούτο το εντυπωσιακό κατώφλι των 100 δισ. δολαρίων!
  Κατά 2,4 δισ. δολάρια έγινε πλουσιότερος την περασμένη Παρασκευή ο Τζεφ Μπέζος, καθώς η καταναλωτική φρενίτιδα των Αμερικανών κατά κύριο λόγο, αλλά και άλλων λαών εκτός Ευρώπης, που δεν εκμεταλλεύθηκαν την ημέρα για να απεργήσουν, εκτίναξε την χρηματιστηριακή αξία της Amazon στα 586 δισ. δολάρια.
  Έτσι, το μετοχικό μερίδιο που ελέγχει ο Μπέζος στην Amazon ξεπέρασε τα 100 δισ. δολάρια. Και ο ηλικίας 53 ετών αμερικανός επιχειρηματίας έγινε ο δεύτερος άνθρωπος στον κόσμο η περιουσία του οποίου, αποτιμώμενη σε δολάρια ΗΠΑ, έγινε έστω και προσωρινά… δωδεκαψήφια!
  Ο πρώτος που το πέτυχε αυτό ήταν ο Μπιλ Γκέιτς το έτος 1999. Ήταν λίγο προτού σκάσει, τότε, η περιβόητη «φούσκα του Ίντερνετ» και ξανα… φτωχύνει ο ιδρυτής και μεγαλομέτοχος της Microsoft.
  Σύμφωνα με τους παρατηρητές των αγοραστικών οργίων που συνέβησαν την εφετινή Black Friday, η Amazon ήταν η πλέον ευεργετηθείσα από όλες τις εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου, καθώς οι πωλήσεις της στις ΗΠΑ εκτοξεύθηκαν σε πρωτόγνωρα ύψη.
  Οικονομία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk