• Αναζήτηση
 • Τσακαλώτος: Οι ανισότητες δεν είναι συμβατές με την Ευρώπη

  Την πεποίθηση ότι οι περιφερειακές και κοινωνικές ανισότητες δεν είναι συμβατές με την ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στην εκδήλωση του ιδρύματος Πουλατζά για τις κοινωνικές ανισότητες.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Την πεποίθηση ότι οι περιφερειακές και κοινωνικές ανισότητες δεν είναι
  συμβατές με την ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών
  Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στην εκδήλωση του ιδρύματος Πουλατζά για
  τις κοινωνικές ανισότητες.

  Στην ατζέντα που διαμορφώνεται η Αριστερά πρέπει να έχει πολιτική παρέμβαση, είπε για να προσθέσει. «Πρέπει μαζί με τους Πράσινους και τις άλλες δυνάμεις να εργασθούν για την αλλαγή του ευρωπαϊκού υποδείγματος.

  Οι σοσιολδημοκράτες πρέπει να συμμετέχουν σε κυβέρνηση συνασπισμού

  Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε ακόμη στις εξελίξεις στη Γερμανία και υποστήριξε ότι οι σοσιαλδημοκράτες πρέπει να συμμετέχουν σε κυβέρνηση συνασπισμού.
  «Έχει τεράστια σημασία οι σοσιαλδημοκράτες να είναι μέσα στην κυβέρνηση. Καταλαβαίνω τους δισταγμούς αλλά αν η Ευρώπη δεν έχει τώρα ένα θετικό μομέντουμ αργότερα θα είναι πιο δύσκολα» ανέφερε και πρόσθεσε ότι σήμερα το διακύβευμα είναι ποιος θα ηγεμονεύσει τα επόμενα 40 χρόνια και εάν η Αριστερά θα είναι μέσα σε αυτό.

  «Οι συνθήκες έχουν αλλάξει. Το 1995 ήμασταν στο ζενίθ του νεοφιλελευθερισμού και υπήρχε ένα ηγεμονικό σχέδιο το οποίο ενσωμάτωνε μεσαία και εργατικά κοινωνικά στρώματα. Σήμερα σημαντικά μεσαία στρώματα είναι αρνητικά. Υπάρχουν πολλαπλές ανισότητες που η μία επηρεάζει την άλλη, όχι μόνο εισοδηματικές αλλά και ανισότητες που έχουν πρόσβαση στην διακυβέρνηση και σε κοινωνικά δικαιώματα», υπογράμμισε. Αναφερόμενος στην ΕΕ, είπε πως δεν μπορεί να επιστρέψει σε αυτό που ήταν πριν από την κρίση, ούτε να συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο. «Η Αριστερά πρέπει να είναι παρούσα», σημείωσε.

  Τέλος είπε ότι «όποιες αλλαγές και αν περιλαμβάνει η ατζέντα Μακρόν – Μέρκελ δεν μπορεί σημαίνει λιγότερη λογοδοσία, λιγότερη δημοκρατία». Η λογοδοσία πρόσθεσε είναι πολύ σημαντική γιατί το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, δεν είναι μόνο οι ανισότητες αλλά το ότι ο μέσος Ευρωπαίος πολίτης αισθάνεται ότι δεν μπορεί να επηρεάσει. Η Αριστερά δε μπορεί να δεχθεί παρεμβάσεις που μειώνουν την λογοδοσία, ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος.

  Οικονομία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk