• Αναζήτηση
 • Aυξημένα μπόνους για τα golden boys της Wall Street

  Χαράς ευαγγέλια για τα golden boys των μεγάλων αγορών, καθώς ευρωπαϊκές και αμερικανικές τράπεζες φαίνεται πως αποδύονται σε έναν πλειοδοτικό αγώνα για να τα σαγηνεύσουν και να τα αποκτήσουν.

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Χαράς ευαγγέλια για τα golden boys των μεγάλων αγορών, καθώς ευρωπαϊκές και αμερικανικές τράπεζες φαίνεται πως αποδύονται σε έναν πλειοδοτικό αγώνα για να τα σαγηνεύσουν και να τα αποκτήσουν. Μετά τις αυξήσεις έως 30% που έγινε γνωστό ότι προσφέρουν ευρωπαϊκές τράπεζες για να «αρπάξουν» στελέχη των αμερικανικών ανταγωνιστριών τους, η Wall Street αντεπιτίθεται και προαναγγέλλει μπόνους αυξημένα κατά 10% στο τέλος του έτους.
  Πρόκειται για την πρώτη ουσιαστική αύξηση στα μπόνους που δίνει η Wall Street από το 2013, όπως μεταδίδει το Reuters. Οι τραπεζίτες, μάλιστα, που παρέχουν συμβουλές στις επιχειρήσεις για νέες εκδόσεις μετοχών ή ομολόγων, μπορούν να δουν τις αποδοχές τους να αυξάνονται ακόμη και κατά 20%, σύμφωνα με εκτίμηση της εταιρείας αξιολόγησης στελεχών Johnson Associates Inc.

  «Η χαλάρωση της διαδικασίας ρύθμισης του χρηματοοικονομικού συστήματος επί προεδρίας Ντόναλντ Τραμπ έχει εκτινάξει στα ύψη τις μετοχές του τραπεζικού κλάδου. Αλλά η άνοδος των μετοχών και της κερδοφορίας των τραπεζών, όπως επίσης και αυτή καθαυτή η χαλάρωση του ρυθμιστικού πλαισίου, δεν έχουν ακόμη επηρεάσει τα payrolls των τραπεζών. Ορισμένα στελέχη της Wall Street μάλιστα, που δραστηριοποιούνται κυρίως στον κλάδο διαχείρισης σταθερού εισοδήματος, είδαν τα μπόνους τους να μειώνονται κατά 10% τα τελευταία χρόνια» γράφει η Ολίβια Οραν του Reuters.
  Η ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας και των αγορών έδωσαν όμως στις ευρωπαϊκές τράπεζες τη δυνατότητα να προσφέρουν ελκυστικά πακέτα αποδοχών για να προσελκύσουν τους δυσαρεστημένους τραπεζίτες της Wall Street. Και πιθανόν να τα καταφέρουν, παρά τη «ρελάνς» των αμερικανικών τραπεζών με τις αυξήσεις στα μπόνους, διότι η προσφορά των Ευρωπαίων αφορά κυρίως τον βασικό μισθό και όχι τα μπόνους. Οι βασικοί μισθοί στις ευρωπαϊκές τράπεζες είναι πολύ υψηλότεροι από τους μισθούς των αμερικανικών επειδή η ευρωπαϊκή νομοθεσία απαγορεύει τη χορήγηση μπόνους μεγαλύτερου από το διπλάσιο του μισθού. Ετσι, τυχόν μεταπήδηση ενός στελέχους της Wall Street σε ευρωπαϊκή τράπεζα θα έχει ως αποτέλεσμα την εκτίναξη του βασικού μισθού του στα ύψη.

  ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

  Οικονομία