Αύξηση στις αφίξεις γάλλων τουριστών στην Ελλάδα που ξεπερνά το 10% σε
σχέση με το 2016, καταγράφηκε εντός του έτους, όπως ανέφερε η υπουργός
Τουρισμού Έλενα Κουντουρά μιλώντας στο 2ο Επιχειρηματικό Φόρουμ
«Τουρισμός: Στρατηγικός Τομέας Ανάπτυξης» που διοργάνωσε το
Ελληνο-Γαλλικό Επιμελητήριο στην Αθήνα.

Ο αριθμός των Γάλλων τουριστών που θα έχουν έρθει μέχρι το τέλος της χρονιάς στη χώρας, μας αναμένεται να ξεπεράσουν το 1,9 εκατομμύρια. Συνολικά, όπως είπε, την τελευταία τριετία, η αύξηση στην τουριστική κίνηση από τη Γαλλία ξεπέρασε το 30%, που αντιστοιχεί σε 500.000 επιπλέον αφίξεις Γάλλων στην Ελλάδα.

Συνολικές αφίξεις 30 εκ. τουριστών

Για τη φετινή χρονιά εκτίμησε ότι οι συνολικές αφίξεις στην Ελλάδα θα φτάσουν τα 30 εκατομμύρια μαζί με τους επισκέπτες της κρουαζιέρας. Παράλληλα εκτενή αναφορά έγινε στη σημαντική αύξηση των τουριστικών επενδύσεων τα δύο τελευταία χρόνια και στο φιλικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί για νέες επιχειρηματικές κινήσεις, συνέργειες και συνεργασίες στον δυναμικά αναπτυσσόμενο τουριστικό τομέα. Η υπουργός σημείωσε ότι οι επενδυτικές προτάσεις για τον κλάδο του τουρισμού ανέρχονται σε 300, εκ των οποίων οι 254 εντάχθηκαν στον επενδυτικό νόμο και απλώνονται σε όλη την Ελλάδα.

Κλείνοντας η υπουργός αναφέρθηκε στις συστηματικές προσπάθειες που οδήγησαν στην ενίσχυση της εξωστρέφειας του ελληνικού τουρισμού και την ισχυροποίηση της διεθνούς εικόνας της χώρας, μέσα από σημαντικές κατακτήσεις που περιλαμβάνουν την ενεργή θεσμική εκπροσώπηση σε διεθνείς οργανισμούς, τη συμμετοχή σε υψηλού επιπέδου συναντήσεις για τον τουρισμό παγκοσμίως και τη διοργάνωση διεθνών συνεδρίων στην Ελλάδα.

Α.Στυλιανόπουλος: Τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας

Στην παρέμβασή του, το μέλος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Στυλιανόπουλος, εστίασε στα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας και την τουριστική εμπειρία που μπορεί να προσφέρει στους επισκέπτες της. Προς την κατεύθυνση αυτή ο ΣΕΤΕ υποστηρίζει τη σύνδεση του τουρισμού με την αγροδιατροφή και, όπως είπε ο κ. Στυλιανόπουλος, οι δυο αυτοί τομείς είναι εξαιρετικά κρίσιμοι πυλώνες για τον εμπλουτισμό της προσφερόμενης εμπειρίας.

Από την πλευρά του, ο Στέφανος Θεοδωρίδης, διευθύνων σύμβουλος Temes, επεσήμανε ότι το Costa Navarino κάνει πράξη την επιμήκυνση της τουριστικής σαιζόν τονίζοντας ότι οι ξενοδοχειακές υποδομές λειτουργούν ήδη 10 μήνες, ενώ από το 2018 και το 2019 θα λειτουργούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Στα νέα δεδομένα που δημιουργούνται για τον παγκόσμιο τουρισμό ο κ. Θεοδωρίδης έθεσε στο συνέδριο το ζήτημα της εισόδου των Κινέζων τουριστών στην Ευρώπη που, όπως είπε, θα αλλάξει τα δεδομένα στον εισερχόμενο τουρισμό και στην Ελλάδα. Για τα επόμενα χρόνια ανάφερε ότι οι Κινέζοι τουρίστες στην Ελλάδα θα ξεπεράσουν το 1,5 εκατομμύριο.