• Αναζήτηση
 • Οικονομική ενίσχυση στους κατοίκους της Κέρκυρας μετά την κακοκαιρία

  Στον κατάλογο των περιοχών που επλήγησαν από την τελευταία θεομηνία στην Ελλάδα και αναμένεται να λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση, εντάχθηκε και το νησί της Κέρκυρας. Kάτοικοι στη Νότια Κέρκυρα, πριν από δέκα περίπου μέρες, ήρθαν αντιμέτωποι με τις σκληρές καιρικές συνθήκες, με αποτέλεσμα, πολλά σπίτια και επιχειρήσεις, να υποστούν υλικές ζημιές. Θύμα της σφοδρής κακοκαιρίας ήταν 67χρονος οδηγός που εξαιτίας της δυνατής νεροποντής παρασύρθηκε από δυνατό ρέμα με το αυτοκίνητό του και βρήκε τραγικό θάνατο.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Στον κατάλογο των περιοχών που επλήγησαν από την τελευταία θεομηνία στην Ελλάδα και αναμένεται να λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση, εντάχθηκε και το νησί της Κέρκυρας.

  Kάτοικοι στη Νότια Κέρκυρα, πριν από δέκα περίπου μέρες, ήρθαν αντιμέτωποι με σκληρές καιρικές συνθήκες, με αποτέλεσμα, πολλά σπίτια και επιχειρήσεις, να υποστούν υλικές ζημιές. Θύμα της σφοδρής κακοκαιρίας ήταν 67χρονος οδηγός που εξαιτίας της δυνατής νεροποντής παρασύρθηκε από δυνατό ρέμα με το αυτοκίνητό του και βρήκε τραγικό θάνατο.

  Όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου που δημοσίευσε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, «για την έγκυρη ενημέρωση των πολιτών και ειδικά των κατοίκων της Νότιας Κέρκυρας, περιοχής που επλήγη πρόσφατα από ακραία καιρικά φαινόμενα, μετά από επικοινωνία που είχε σήμερα ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος με τα αρμόδια υπουργεία και σε συνεννόηση με τους βουλευτές Κέρκυρας Φωτεινή Βάκη και Κώστα Παυλίδη, η έκτακτη δέσμη μέτρων για την ανακούφιση των πληγέντων από τις πρόσφατες πλημμύρες θα περιλαμβάνει και την Κέρκυρα.

  «Επίδομα πληγέντων»

  Να σημειωθεί ότι όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος η δέσμη μέτρων περιλαμβάνει αποζημιώσεις για την επιδιόρθωση κτιρίων, επίδομα πρώτων εξόδων για την αποκατάσταση της οικοσκευής, επίδομα πληγέντων και αποζημίωση επαγγελματικού εξοπλισμού.

  Όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση της Περιφέρειας, «στην ευθύνη της είναι η καταγραφή των ζημιών στις δημόσιες υποδομές και τα επαγγελματικά κτίρια, ενώ για τις ζημιές σε οικίες, ιδιωτική περιουσία και οικοσκευές η ευθύνη της καταγραφής και απόδοσης των επιδομάτων που θα νομοθετηθούν από την κυβέρνηση ανήκει στο δήμο Κέρκυρας. Όσον αφορά τις ζημίες στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, οι πολίτες θα πρέπει να απευθυνθούν στον ΕΛΓΑ και τους κατά τόπους ανταποκριτές».

  Η έκτακτη εισφορά με τη μορφή επιδόματος που θα δοθεί σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, που επλήγησαν από τις φυσικές καταστροφές των μηνών Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου και Νοεμβρίου, θα χορηγηθεί στις περιοχές που έχουν κηρυχτεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και ειδικότερα στους δήμους, Σαμοθράκης, Σύμης, Αγιά Λάρισας, Τεμπών Λάρισας, Τρικαίων, Καλαμπάκας Τρικάλων, Φαρκαδόνας Τρικάλων, Πύλης Τρικάλων, Κατερίνης, Χανίων, Πλατανιά Χανίων, Αποκορώνου Χανίων, Κέρκυρας και στους πληγέντες Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής.

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk