• Αναζήτηση
 • Ξεκινά η διαδικασία παραχώρησης της Εγνατίας

  Η διαδικασία για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού ξεκινά, όπως ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ, με την εκδήλωση ενδιαφέροντος την 26η Ιανουαρίου 2018 για τη συμμετοχή σε διεθνή δημόσιο διαγωνισμό.

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Η διαδικασία για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού ξεκινά, όπως ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ, με την εκδήλωση ενδιαφέροντος την 26η Ιανουαρίου 2018 για τη συμμετοχή σε διεθνή δημόσιο διαγωνισμό.
  Αντικείμενο του διαγωνισμού είναι η χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση του αυτοκινητοδρόμου της Εγνατίας Οδού και τριών κάθετων οδικών αξόνων της. Η παραχώρηση της Εγνατίας αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση της χώρας και μέχρι σήμερα σημαντικότερο εμπόδιο αποτελούσε η κατασκευή επιπλέον 24 σταθμών διοδίων.
  Η Εγνατία Οδός είναι οδικός άξονας, μήκους 658 χιλιομέτρων, με πλήρη έλεγχο προσβάσεων και διαχωρισμένο οδόστρωμα, που έχει ήδη κατασκευασθεί και βρίσκεται σε λειτουργία. Εκτείνεται από την Ηγουμενίτσα στην Περιφέρεια της Θεσπρωτίας (βορειοδυτική ακτή της Ελλάδας) μέχρι τους Κήπους στην Περιφέρεια του Έβρου (στον συνοριακό σταθμό με την Τουρκία). Οι τρεις κάθετοι οδικοί άξονες, συνολικού μήκους 225 χιλιομέτρων, αποτελούν συνδέσεις της Εγνατίας Οδού με τις γειτονικές χώρες (Αλβανία, πΓΔΜ και Βουλγαρία).
  Η ανάθεση της σύμβασης παραχώρησης για την χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση της Εγνατίας Οδού και των τριών καθέτων οδικών αξόνων στον Προτιμητέο Επενδυτή αφορά σε χρονική περίοδο κατ’ ανώτατο όριο έως 40 έτη.
  Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί σε δύο φάσεις: τη φάση προεπιλογής και τη φάση υποβολής δεσμευτικών προσφορών. Οι λεπτομέρειες σχετικά με τον διαγωνισμό περιγράφονται στην πρόσκληση η οποία έχει αναρτηθεί και είναι διαθέσιμη σε κάθε ενδιαφερόμενο στον ιστότοπο του ΤΑΙΠΕΔ www.hradf.com.
  Οικονομία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk