• Αναζήτηση
 • Αυξάνει την πίεση στη Μέι ο Γιούνκερ

  Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ αύξησε την πίεση στη βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, δηλώνοντας ότι «μένει ακόμη να γίνει δουλειά» ώστε να επιτευχθεί μια συμφωνία για την πρώτη φάση των διαπραγματεύσεων για το Brexit. Από την πλευρά της, η Μέι απάντησε ότι ελπίζει πως η ΕΕ «θα απαντήσει θετικά» στην πρότασή της για το Brexit.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ αύξησε την πίεση στη βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, δηλώνοντας ότι «μένει ακόμη να γίνει δουλειά» ώστε να επιτευχθεί μια συμφωνία για την πρώτη φάση των διαπραγματεύσεων για το Brexit.

  «Ο χρόνος περνά. Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να έχουμε μια συμφωνία σε ό,τι αφορά τους όρους του διαζυγίου στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου, όμως μένει ακόμη να γίνει δουλειά», επεσήμανε ο Γιούνκερ, προσερχόμενος στην ευρωπαϊκή σύνοδο που διεξάγεται στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας και αφορά κοινωνικά ζητήματα.

  Από την πλευρά της, η Μέι απάντησε ότι ελπίζει πως η ΕΕ «θα απαντήσει θετικά» στην πρότασή της για το Brexit.

  «Ελπίζω ότι η ΕΕ θα απαντήσει θετικά ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε μαζί και να καταλήξουμε μελλοντικά στις καλύτερες δυνατές συμφωνίες, που θα είναι επωφελείς τόσο για τους βρετανούς πολίτες όσο και για τους πολίτες των 27 χωρών μελών της ΕΕ», υπογράμμισε.

  Οικονομία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk