• Αναζήτηση
 • Στο +3,9% οι ευρωπαϊκές πωλήσεις αυτοκινήτου το 10μηνο

  Θετικό το πρόσημο της ευρωπαϊκής αγοράς αυτοκινήτου για τον Οκτώβριο αλλά και η μέχρι τώρα πορεία του 2017, παρά την και την συνεχή συρρίκνωση της βρετανικής αγοράς μιας από τις μεγαλύτερες αγορές αυτοκινήτου της γηραιάς ηπείρου.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Μετά την πρόσκαιρη –όπως όλα δείχνουν- υποχώρηση του Σεπτεμβρίου οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων στην Ευρώπη ανέκαμψαν και πάλι τον Οκτώβριο καταγράφοντας αύξηση 5,9% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2016.

  Συνολικά, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ACEA (Σύνδεσμος Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτου), οι ταξινομήσεις καινούριων αυτοκινήτων στην ευρωπαϊκή επικράτεια τον Οκτώβριο διαμορφώθηκαν σε 1.169.172 μονάδες με την συνδρομή της ανοδικής πορείας των μεγάλων αγορών της Ευρώπης και ιδίως της ισπανικής (+13,7%), αλλά των νέων κρατών-μέλων της Ε.Ε. των οποίων οι αγορές αυτοκινήτου ενισχύθηκαν κατά 20,1%. Εξαίρεση στην συνολικά θετική εικόνα του Οκτωβρίου για την αγορά αυτοκινήτου αποτελεί η βρετανική η οποία με φόντο τους κραδασμούς του Brexit εξακολουθεί να εμφανίζει μείωση η οποία ανέρχεται σε 12,2%.

  Σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις της ευρωπαϊκής αγοράς αυτοκινήτου για το διάστημα από τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο, το πρόσημο είναι θετικό με την ζήτηση να έχει αυξηθεί κατά 3,9% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2016 και τις συνολικές πωλήσεις να αθροίζουν σε 12,8 εκ. μονάδες.

  Συνολικά θετική για το συγκεκριμένο διάστημα είναι και η πορεία του “club των ισχυρών” με την ιταλική αγορά να καταγράφει αύξηση πωλήσεων 8,9%, την ισπανική 7,3%, τη γαλλική 4,8% και τη γερμανική 2,3% για το δεκάμηνο. Εξαίρεση και από αυτόν τον ανοδικό κανόνα αποτελεί η βρετανική αγορά όπου οι επιπτώσεις του Brexit στην εμπιστοσύνη των καταναλωτών μεταφράστηκαν σε ό,τι αφορά την αγορά αυτοκινήτου σε μείωση που διαμορφώνεται στο 4,6% για τους πρώτους δέκα μήνες του 2017.

  Οικονομία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk