• Αναζήτηση
 • OTEGLOBE: Η Ελλάδα τηλεπικοινωνιακός κόμβος της Μεσογείου

  Από δεκαπέντε χώρες διέρχεται το δίκτυο κορμού της OTEGLOBE, καλύπτοντας τα μεγαλύτερα κέντρα διασύνδεσης, όπως Λονδίνο, Φρανκφούρτη, Παρίσι, Μιλάνο, Μασσαλία, καθώς και χώρες των Βαλκανίων.

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Από δεκαπέντε χώρες διέρχεται το δίκτυο κορμού της OTEGLOBE, καλύπτοντας τα μεγαλύτερα κέντρα διασύνδεσης, όπως Λονδίνο, Φρανκφούρτη, Παρίσι, Μιλάνο, Μασσαλία, καθώς και χώρες των Βαλκανίων. Η θυγατρική του Ομίλου ΟΤΕ προχώρησε σε ανασχεδιασμό και αναβάθμιση του Ευρωπαϊκού της δικτύου, με την προσθήκη χιλιάδων χιλιομέτρων οπτικής ίνας στην Ευρώπη, προκειμένου να παρέχει στους διεθνείς και εγχώριους πελάτες αναβαθμισμένες υπηρεσίες και να αντεπεξέλθει στις αυξημένες ευρυζωνικές ανάγκες της περιοχής.  
  Το νέο δίκτυο της OTEGLOBE περιλαμβάνει 16.000 χλμ. ιδιόκτητης οπτικής ίνας εκτός Ελλάδας και αποτελείται από 4+ εναλλακτικές γεωγραφικές οδεύσεις, παρέχοντας πληθώρα επιλογών διασύνδεσης στην ευρύτερη περιοχή για τα δίκτυα νέας γενιάς. Η OTEGLOBE ανασχεδίασε και μετέτρεψε το δίκτυο κορμού της σε ένα ενοποιημένο δίκτυο οπτικών ινών πολλαπλών διαδρομών (mesh architecture) που εκτείνεται από τη Νοτιοανατολική στη Δυτική Ευρώπη.
  Το Ευρωπαϊκό δίκτυο της OTEGLOBE σε συνδυασμό με το νέο διηπειρωτικό υποθαλάσσιο καλώδιο Asia-Africa-Europe-1 (AAE-1) μήκους 25.000 χλμ., στο οποίο η OTEGLOBE είναι ιδρυτικό μέλος, παρέχει στην αγορά μία νέα, εναλλακτική διαδρομή για τη διασύνδεση της Ευρώπης-Ασίας μέσω της Ελλάδας. Επίσης, βάζει την Ελλάδα και την OTEGLOBE στο χάρτη ως τον νέο αξιόπιστο τηλεπικοινωνιακό κόμβο της Μεσογείου. Η κίνηση από την Ασία μεταφέρεται μέσω του AAE-1 στον καλωδιακό σταθμό της OTEGLOBE στα Χανιά και στη συνέχεια δρομολογείται μέσω του πλήρως προστατευμένου χερσαίου δικτύου της OTEGLOBE στην Ευρώπη.
  Μέχρι σήμερα, η εταιρεία λειτουργούσε δύο πλήρως προστατευμένα, χερσαία δίκτυα οπτικών ινών, το Transbalkan Network και το Greek Western European Network, τα οποία εκτείνονταν από την Ελλάδα προς τη Δυτική Ευρώπη, μέσω των Βαλκανίων και της Ιταλίας αντίστοιχα.
  «Ο επανασχεδιασμός του Ευρωπαϊκού δικτύου κορμού της OTEGLOBE κινείται στο πλαίσιο μίας στρατηγικής που την τελευταία δεκαετία μας έχει καθιερώσει ως έναν από τους πλέον αξιόπιστους παρόχους διεθνών τηλεπικοινωνιών στην Ευρώπη» δήλωσε ο κ. Ντίνος Ανδρέου, διευθύνων σύμβουλος της OTEGLOBE.
  Διεθνής διάκριση στα Global Carrier Awards 2017
  Σημαντική διάκριση για την OTEGLOBE στα Διεθνή Βραβεία Τηλεπικοινωνιών «Global Carrier Awards 2017», με την εταιρεία να αποσπά το βραβείο «Best European Project» για τον επανασχεδιασμένο Ευρωπαϊκό Δικτύου Κορμού της. Η τελετή απονομής των πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Λονδίνο.
  «Συναγωνιζόμενοι με πραγματικούς κολοσσούς του κλάδου μας, η διάκριση του Ευρωπαϊκού μας Δικτύου ως το καλύτερο έργο της Ευρώπης μας τιμά ιδιαίτερα, ενώ μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο και αφοσίωση στην ίδια τροχιά ανάπτυξης προς όφελος τόσο των πελατών μας όσο και του Ομίλου ΟΤΕ» προσθέτει ο κ. Ανδρέου.
  Τα «Global Carrier Awards» είναι ο πλέον αναγνωρισμένος ετήσιος θεσμός στην αγορά των Διεθνών Τηλεπικοινωνιών, που διοργανώνεται επί σειρά ετών από τον διεθνούς κύρους, αγγλικό εκδοτικό οργανισμό «Capacity Media» http://www.capacitymedia.com/.
  .
  Κοινωνία