• Αναζήτηση
 • Ρέγκλινγκ: Σημαντική η σύλληψη για τα τρομο-πακέτα

  Σημαντικό γεγονός χαρακτήρισε τη σύλληψη του υπόπτου για την αποστολή των τρομο-πακέτων ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Στη σύλληψη του υπόπτου για την αποστολή των παγιδευμένων πακέτων σε ευρωπαίους και έλληνες αξιωματούχους αναφέρθηκε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ, χαρακτηρίζοντας σημαντικό το γεγονός πως οι ελληνικές αρχές μπορούν πλέον να κλείσουν τη συγκεκριμένη υπόθεση.

  Σε συνέντευξή του στην κυπριακή εφημερίδα «Σημερινή», ο κ. Ρέγκλινγκ είπε ότι ένα από τα πακέτα αυτά είχε σταλεί και στον ίδιο, αλλά εντοπίστηκε στο αεροδρόμιο της Αθήνας. «Γνωρίζω ότι ένα τέτοιο τρομο-πακέτο είχε σταλεί σε εμένα. Όπως άλλωστε και σε δεκάδες άλλους στην Ε.Ε.», σημείωσε ο επικεφαλής του ESM.

  «Εντοπίστηκε, ωστόσο, στο αεροδρόμιο της Αθήνας, οπότε δεν συνέβη οτιδήποτε. Είμαι ευγνώμων που μαθαίνω ότι ο ύποπτος έχει πλέον συλληφθεί» συμπλήρωσε, ενώ έκανε αναφορά και στο περιστατικό με τον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, τον οποίο είχε επισκεφθεί στον «Ευαγγελισμό».

  «Όταν επισκέφθηκα (στο νοσοκομείο) τον Έλληνα πρώην πρωθυπουργό, τον κ. Παπαδήμο, ο οποίος είναι καλός μου φίλος από την εποχή που υπηρετούσε ως διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδος και ως Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, χάρηκα που μού είπε ότι θα αναρρώσει πλήρως. Ήταν όμως πολύ σοβαρή επίθεση» σημείωσε και πρόσθεσε πως «υπήρξε και ένα περιστατικό στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι, όπου μια γραμματέας τραυματίστηκε, επειδή άνοιξε μια από αυτές τις επιστολές. Οπότε θεωρώ ότι είναι σημαντικό που οι ελληνικές Αρχές μπορούν πλέον να κλείσουν αυτό το κεφάλαιο».

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk