• Αναζήτηση
 • Τα Paradise Papers εκτάκτως στο Ecofin την Τρίτη

  Επί τάπητος θα θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση την Τρίτη το ζήτημα των λεγόμενων «Paradise Papers», στο πλαίσιο της πάγιας προσπάθειάς της για να περιορίσει τη φοροδιαφυγή.

  Επί τάπητος θα θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση (Ecofin) την Τρίτη το ζήτημα των λεγόμενων «Paradise Papers», στο πλαίσιο της πάγιας προσπάθειάς της για να περιορίσει τη φοροδιαφυγή. Το Reuters μεταδίδει ότι στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών των κρατών-μελών θα συζητηθεί η κατάρτιση μιας νέας «μαύρης λίστας» με φορολογικούς παραδείσους.
  Οι τελευταίες αποκαλύψεις «υποχρεώνουν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εντείνει τις προσπάθειες καταπολέμησης της φοροδιαφυγής», δήλωσε τη Δευτέρα ο αντιπρόεδρος της ΕΕ Βάλντις Ντομπρόβσκις. Οι χώρες-μέλη της ΕΕ επεξεργάζονται εδώ και μήνες την κατάρτιση μιας «μαύρης λίστας» με φορολογικούς παραδείσους, δίχως όμως να έχουν καταλήξει ακόμη.
  Τα «Paradise Papers» είναι έγγραφα που διέρευσαν από μια νομική εταιρεία στο διεθνή τύπο και τα οποία περιλαμβάνουν ονόματα επιφανών πολιτικών και αρχηγών κρατών – ακόμα και της Βασίλισσας της Αγγλίας Ελισάβετ – με κρυφούς τραπεζικούς λογαριασμούς σε φορολογικούς παραδείσους.
  Δείτε επίσης
  Οικονομία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk