• Αναζήτηση
 • Συνέδριο «Decentralized 2017» από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

  Με 450 συνέδρους από όλον τον κόσμο πραγματοποιείται στη Λεμεσό το συνέδριο “Decentralized 2017”, μια

  Συνέδριο «Decentralized 2017» από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας | tovima.gr

  Με 450 συνέδρους από όλον τον κόσμο πραγματοποιείται στη Λεμεσό το συνέδριο “Decentralized 2017”, μια πρωτοποριακή συνάντηση κορυφής εστιασμένη στους τρόπους με τους οποίους η τεχνολογία Βlockchain και τα αποκεντρωμένα συστήματα επηρεάζουν τη βιομηχανία και την κοινωνία. Tο Συνέδριο διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

  Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι το πρώτο πανεπιστήμιο στον κόσμο το οποίο εκδίδει όλους τους τίτλους σπουδών των αποφοίτων του (Πτυχία, Μεταπτυχιακά και Διδακτορικά Διπλώματα) στο Bitcoin Blockchain. Οι πρώτοι τίτλοι σπουδών στο Blockchain εκδόθηκαν το 2014, σήμερα όμως το πανεπιστήμιο μεταβαίνει από τη δοκιμαστική στην πλήρη εφαρμογή της πρωτοποριακής αυτής τεχνολογίας σε συνεχή βάση, για όλους τους αποφοίτους του. Ήδη, τα πτυχία όλων των αποφοίτων του εαρινού τετραμήνου 2017 (συνολικά 1291 πτυχία) εκδόθηκαν στο Bitcoin Blockchain».

  Η νέα αυτή υπηρεσία ανακοινώθηκε από τον Ανώτατο Εκτελεστικό Διευθυντή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Αντώνη Πολεμίτη, στην εναρκτήρια ομιλία του.«Πιστεύουμε ότι στο εγγύς μέλλον ο καθένας θα έχει την κυριότητα των προσωπικών του δεδομένων, τα οποία θα μπορεί να μοιράζεται και να επικυρώνει κατά βούληση, ενώ συγχρόνως θα είναι πλήρως εξασφαλισμένη η ιδιωτικότητα των δεδομένων αυτών. Οι σχετικές ενέργειες του Πανεπιστημίου Λευκωσίας αποτελούν βήματα προς το αποκεντρωμένο αυτό μέλλον, το οποίο θα γίνει αισθητό μέσα στα επόμενα πέντε με δέκα χρόνια».

  «Ο ρόλος μας ως πανεπιστήμιο», πρόσθεσε, «επικεντρώνεται στην πρώτη γραμμή αυτών των τεχνολογικών αλλαγών, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο. Νιώθω ιδιαίτερα περήφανος για το έργο που επιτελείται από την ερευνητική μας ομάδα. Η τεχνολογική πλατφόρμα αναπτύχθηκε εξ ολοκλήρου στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και περιλαμβάνει ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες μελέτες πάνω σε δύσκολα ζητήματα, όπως π.χ. το ζήτημα της ανάκλησης». «Προσβλέπουμε στη συζήτηση όλων αυτών των θεμάτων με τους συνάδελφους του ακαδημαϊκού χώρου, τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων, αλλά και με την ευρύτερη κοινότητα των εμπειρογνωμόνων της τεχνολογίας Blockchain», επισήμανε.

  Ολοι οι τίτλοι σπουδών που εκδίδονται από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, θα ψηφιοποιούνται και το ηλεκτρονικό τους αποτύπωμα θα προστίθεται στο Bitcoin Blockchain. Μέσω αυτής της διαδικασίας, θα παρέχεται η δυνατότητα ασφαλούς και άμεσης πιστοποίησης της αυθεντικότητάς τους (π.χ. σε έναν πιθανό εργοδότη ή ακαδημαϊκό ίδρυμα) μέσω της ιστοσελίδας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας ή και ανεξάρτητα. (Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στην ιστοσελίδα www.block.co, όπου όλη η τεχνολογία που ανέπτυξε το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι διαθέσιμη σε λογισμικό ανοικτού κώδικα). Η πλατφόρμα αυτή έχει ως στόχο να προσφέρει την τεχνολογία έκδοσης και πιστοποίησης της αυθεντικότητας των πτυχίων και σε άλλα ακαδημαϊκά και κυβερνητικά ιδρύματα σε ανοιχτή/ελεύθερη βάση, καθώς πρόθεση του Πανεπιστημίου Λευκωσίας είναι η βελτίωση και η περαιτέρω ανάπτυξη της συγκεκριμένης τεχνολογίας σε συνεργασία με άλλους φορείς.

  Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «θεωρείται από τους περισσότερους παρατηρητές της βιομηχανίας ως πρωτοπόρο πανεπιστήμιο σε θέματα Τεχνολογίας Blockchain και Ψηφιακού Νομίσματος παγκοσμίως. Υπήρξε το πρώτο πανεπιστήμιο το οποίο προσέφερε μάθημα στο Ψηφιακό Νόμισμα, ένα δωρεάν εξ αποστάσεως μάθημα, το οποίο παρακολούθησαν περισσότεροι από 12.000 φοιτητές από το 2014. Παράλληλα, το μεταπτυχιακό του πρόγραμμα (MSc) στο Ψηφιακό Νόμισμα υπήρξε το πρώτο ακαδημαϊκό πρόγραμμα στον τομέα, και οι απόφοιτοι του προγράμματος εργάζονται ή συμμετέχουν σήμερα στους σημαντικότερους οργανισμούς Βlockchain ανά τον κόσμο. Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι επίσης το πρώτο πανεπιστήμιο στον κόσμο που έχει αποδεχτεί Bitcoin για πληρωμή διδάκτρων».

  Οικονομία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk