• Αναζήτηση
 • Κόκκινη γραμμή για τον ΙΣΑ η αποπληρωμή των χρεών του ΕΟΠΥΥ

  Οι γιατροί της Αθήνας οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια στον επαγγελματικό αφανισμό, είπαν στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Σωτήρη Μπερσίμη τα μέλη του ΙΣΑ, τα οποία του ζήτησαν να υπάρξουν δίκαιες ρυθμίσεις, που να διασφαλίζουν την βιωσιμότητα του ιατρικού κόσμου.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Την άποψη ότι οι γιατροί της Αθήνας οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια στον επαγγελματικό αφανισμό, μετέφεραν στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Σωτήρη Μπερσίμη τα μέλη του ΙΣΑ, τα οποία του ζήτησαν να υπάρξουν δίκαιες ρυθμίσεις, που να διασφαλίζουν την βιωσιμότητα του ιατρικού κόσμου.

  Ο Σ.Μπερσίμης ήταν προσκεκλημένος του Δ.Σ του ΙΣΑ στα γραφεία του Συλλόγου, όπου ο πρόεδρός του Γ.Πατούλης υποστήριξε ότι για τον ΙΣΑ είναι κόκκινη γραμμή η αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς αυτούς, καθώς και ότι είναι απαράδεκτο να έχει γίνει υποκοστολόγηση ιατρικών εξετάσεων έως και 70% και να επιβάλλεται η παρακράτηση clawback και rebate από τις επόμενες υποβολές, με τις οποίες είναι αδύνατο φυσικά λόγω της υποκοστολόγησης να αντεπεξέλθουν στην πληρωμή οι ιατροί και τα πολυιατρεία.

  Ο Σ.Μπερσίμης από την πλευρά του, ανέφερε ότι είναι μνημονιακή υποχρέωση, η είσπραξη του rebate και clawback των προηγούμενων ετών, ωστόσο προκειμένου να εξασφαλιστεί η οικονομική βιωσιμότητα των παρόχων, γίνεται διαπραγμάτευση με την τρόικα για την είσπραξη σε δόσεις στο μέγιστο δυνατό.

  Σχετικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των ταμείων προ του 2012 που έχουν παραμείνει για εκκαθάριση στον ΕΟΠΥΥ, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ διαβεβαίωσε ότι έχει ξεκινήσει η αποπληρωμή τους και πως στόχος είναι μέχρι το τέλος του έτους να έχει ολοκληρωθεί στο μεγαλύτερο μέρος τους.

  Για τις τρέχουσες οφειλές του ΕΟΠΥΥ, ανέφερε ότι έχουν αποπληρωθεί οι πρώτοι πέντε μήνες του 2017 και το 80% του Ιουνίου ενώ μέχρι τα τέλη του έτους, είναι πρόθεση του Οργανισμού να αποπληρώσει τους επόμενους δύο μήνες.

  Για το θέμα της αναγραφής φαρμάκων με δραστική ουσία, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ δήλωσε ότι σέβεται την απόφαση του Σ.τ.Ε., αλλά μέλη του ΙΣΑ του επισήμαναν ότι βάσει αυτής της απόφασης, επιτρέπεται η συνταγογράφηση, με εμπορική ονομασία και πέραν του 15% που προβλέπει το σύστημα της ΗΔΙΚΑ, το οποίο θα πρέπει να προσαρμοστεί κατάλληλα.

  Ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης χαρακτήρισε εποικοδομητική τη συνάντηση και τόνισε ότι θα πρέπει να βρεθούν οι διαδικασίες και οι βέλτιστες πρακτικές επ’ ωφελεία των ασφαλισμένων και των ιατρών.

  Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ι.Σ.Α. παρευρέθησαν, εκτός από τους Σ.Μπερσίμη και Γ.Πατούλη, ο αντιπρόεδρος του ΙΣΑ Ε.Μπιλιράκης, ο γενικός γραμματέας του ΙΣΑ Α.Βασιλείου, ο ταμίας του ΙΣΑ Φ.Πατσουράκος και τα μέλη Γ.Βήχας, Ι.Δατσέρης, Γ.Ελευθερίου, Α.Θωμόπουλος, Σ.Καλιαμπάκος, Γ.Μαρίνος, Α.Ρέντης, Σ.Τσούκαλος και Π.Ψυχάρης.

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk