• Αναζήτηση
 • Ερευνα για τους ξυλοδαρμούς στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο

  Τη διενέργεια έρευνας για τους ξυλοδαρμούς που έχουν σημειωθεί στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, με στόχο την αποκάλυψη της ταυτότητας των δραστών, διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

  Τη διενέργεια έρευνας για τους ξυλοδαρμούς που έχουν σημειωθεί στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, με στόχο την αποκάλυψη της ταυτότητας των δραστών, διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

  Η αρχή είχε γίνει με την επίθεση σε βάρος ατόμου με ειδικές ανάγκες, ενώ υπήρξε και συνέχεια, πριν από λίγες ημέρες, με μία ομάδα νεαρών να τραυματίζει άτομο καθως αποχωρούσε από το αναγνωστήριο.
  Μάλιστα όταν μία διοικητική υπάλληλος επιχείρησε  να αποτρέψει την επίθεση, δέχθηκε και η ίδια βίαιη ενέργεια.
  Η πρυτανεία του Πανεπιστημίου εξέδωσε ανακοίνωση για το περιστατικό, κάνοντας λογο για αποτρόπαια γεγονότα.
  «Την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 20:00 περίπου, ομάδα νεαρών επιτέθηκε και τραυμάτισε άτομο που αποχωρούσε εκείνη την ώρα από το Αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου. Διοικητική υπάλληλος του Ιδρύματος, που επιχείρησε να αποτρέψει τη βίαιη αυτή ενέργεια, δέχτηκε και η ίδια επίθεση από την ίδια ομάδα.
  Τέτοια γεγονότα θυμίζουν μαύρες στιγμές της ιστορίας και είναι καθήκον όλων μας να τα αποβάλουμε από τους χώρους μας και τις κοινότητες μας, ακόμα δε περισσότερο από τους χώρους του Πανεπιστημίου. Τέτοια αποτρόπαια γεγονότα αποσκοπούν στην αποσταθεροποίηση του δημόσιου Πανεπιστημίου και στην εκτροπή από την ομαλή ακαδημαϊκή και δημοκρατική λειτουργία του.
  Καλείται όποιο μέλος της κοινότητας του Ιδρύματος γνωρίζει οτιδήποτε γι’ αυτό το γεγονός να το γνωστοποιήσει στη διοίκηση του Πανεπιστημίου, προκειμένου αυτή να προβεί στις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες για την προστασία του Ιδρύματος και τον εντοπισμό και την τιμωρία των ενόχων».
  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk