Διαταγή της ΕΛ.ΑΣ για κλοιό ασφαλείας σε …κρεοπωλεία και pet shop!

Η ΕΛ.ΑΣ σήμανε γενική επιφυλακή για την φρούρηση… κρεοπωλείων, pet shop, «γουναράδικων» και ζωολογικών κήπων!

Η ΕΛ.ΑΣ σήμανε γενική επιφυλακή για την φρούρηση… κρεοπωλείων, pet shop, «γουναράδικων» και ζωολογικών κήπων! Στις περιπολίες αστυνομικών (όπου κι αν έχουν απομείνει) εκτός από τον περιορισμό της εγκληματικότητας προστίθεται και η φρούρηση χιλιάδων καταστημάτων με δερμάτινα είδη, με ζωικές τροφές, οι απανταχού κρεταγορές αλλά και πάρκα με ζώα όπου θα παρατηρείται και ο μέγιστος συναγερμός. Η ΕΛ.ΑΣ θα αναλώνεται για τις επόμενες ημέρες στην φρούρηση σπαλομπριζόλας, καναβουριού για καναρίνια και πιθανόν ανέμελης καμηλοπάρδαλης στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο.

Αυτή η σουρεαλιστική κατάσταση προκύπτει από διαταγή που εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ στις 29 Οκτωβρίου – και την οποία αποκαλύπτει «Το Βήμα» – για έκτακτα μέτρα ασφαλείας εν όψει της Διεθνούς Εβδομάδας Αντισπισιστικών Δράσεων από 30 Οκτωβρίου έως 5 Νοεμβρίου. Κι αυτό λόγω των πρόσφατων μεμονωμένων επιθέσεων που σημειώθηκαν από ομάδες αντιεξουσιαστών και ακτιβιστών σε κατάστημα πώλησης με γούνες αλλά και σε όχημα κρεοπώλη στην Αθήνα.
Σε ένα δείγμα της πολυδιάσπασης των αστυνομικών δυνάμεων, της ιδιότυπης προσαρμογής στα μικροθέματα της επικαιρότητας αλλά και στην έκδοση διαταγών για να υπάρχει τυπική κάλυψη των προϊσταμένων των υπηρεσιών. Και ένα δείγμα της ανησυχίας που προκαλεί στην ΕΛ.ΑΣ η οποιαδήποτε δράση αναρχικών ή ακτιβιστών.
Στο έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ ζητείται η μέγιστη δυνατή επιφυλακή, έκτακτοι έλεγχοι και σχολαστικά μέτρα αυτοπροστασίας όπως και να αναφέρουν οποιοδήποτε ύποπτο γεγονός που υπέπεσε στην αντίληψη τους.
Σημειώνεται ότι με προηγούμενες διαταγές είχαν ζητηθεί, ύστερα από ενέργειες κυρίως του «Ρουβίκωνα», οι φρουρήσεις σούπερ μάρκετ, καφετεριών και άλλων καταστημάτων, εταιρειών κλπ.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk