• Αναζήτηση
 • Τα ΚΑΕ αναβαθμίζουν το αεροδρόμιο «Ν.Καζαντάκης»

  Χωρίς κανένα κόστος για το ελληνικό δημόσιο, το αεροδρόμιο Ηρακλείου “Νίκος Καζαντζάκης” επεκτείνει και αναβαθμίζει τις κτιριακές του εγκαταστάσεις, με δωρεά των Καταστημάτων αφορολογήτων ειδών».

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, μαζι με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των Καταστημάτων Αφορολογήτων Ειδών (ΚΑΕ ΑΕ) Γιώργο Βελέντζα και τον Διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, κ. Κωνσταντίνο Λιντζεράκο, ανακοίνωσε την εκκίνηση των εργασιών για την άμεση ανακατασκευή, επέκταση και εκσυγχρονισμό των υποδομών του Αερολιμένα Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», για την καλύτερη εξυπηρέτηση του συνεχώς αυξανόμενου επιβατικού κοινού.

  Οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί στις 30 Μαρτίου 2018, ώστε το σύγχρονο και ανανεωμένο «Ν. Καζαντζάκης» να είναι έτοιμο για τη νέα τουριστική περίοδο.

  «Το αεροδρόμιο Ηρακλείου “Νίκος Καζαντζάκης” επεκτείνει και αναβαθμίζει τις κτιριακές του εγκαταστάσεις, χωρίς κανένα κόστος για το ελληνικό δημόσιο, με δωρεά των Καταστημάτων αφορολογήτων ειδών» σημείωσε ο Χρ. Σπίρτζης.

  Τα έργα, τα οποία στο σύνολό τους θα χρηματοδοτηθούν εξολοκλήρου από τα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών Α.Ε., μετά από συμφωνία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και την ΥΠΑ, χωρίς κόστος δηλαδή για το ελληνικό δημόσιο, περιλαμβάνουν:

  Τη διαμόρφωση τόσο των χώρων του ισογείου, όσο και του α’ ορόφου του αερολιμένα, με επέκταση του συνολικού εμβαδού κατά 2.900 τμ., και την ανακαίνιση άλλων 8.000 τμ, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, με την ταυτόχρονη αύξηση του αριθμού των πυλών (gates), για τις αφίξεις και τις αναχωρήσεις των επιβατών.

  Με την ολοκλήρωση του έργου, δεν εξασφαλίζεται μόνο ο εκσυγχρονισμός του κτιρίου του αερολιμένα, αλλά και ο εκσυγχρονισμός ολόκληρου του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, γεγονός που δίνει οριστική λύση στην εξυπηρέτηση της επιβατικής κίνησης, του μεγαλύτερου σε όγκο διακινούμενων επιβατών, αερολιμένα που βρίσκεται στη διαχείριση της ΥΠΑ και του ελληνικού δημοσίου.

  «Το αεροδρόμιο στο Ηράκλειο είναι ένα διεθνές αεροδρόμιο, θα δώσει άλλη εικόνα για την χώρα, για τα επόμενα χρόνια, μέχρι να κατασκευαστεί και να λειτουργήσει το αεροδρόμιο στο Καστέλι και για αυτό θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε, γιατί είναι μια πραγματικά μεγάλη συμβολή στη χώρα και τις υποδομές της. Δείχνει, δίνει το στίγμα, ότι όταν έχουμε υγιείς παραγωγικές δυνάμεις, αυτές εισφέρουν στην ανάπτυξη της χώρας και σε αυτές τις δυνάμεις είμαστε δίπλα και για να τις στηρίξουμε και για να τις βοηθήσουμε» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Σπίρτζης

  «Πραγματικά θα επενδύσουμε και θα φτιάξουμε ένα αναβαθμισμένο αεροδρόμιο, θα το ζηλεύουν όλα τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια, γιατί το αεροδρόμιο του Ηρακλείου είναι το δεύτερο σε κίνηση μετά το «Ελευθέριος Βενιζέλος».
  Αυτή τη στιγμή, το 2017, θα εξυπηρετήσει περίπου 8 εκατομμύρια επιβάτες, 4 εκατομμύρια αναχωρούντες και 4 εκατομμύρια αφικνούμενοι» σημείωσε από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος των ΚΑΕ Γ. Βελέντζας.

  «Πραγματικά θα αυξήσουμε και τους εμπορικούς χώρους και μέσα από εκεί πραγματικά θα μπορέσουμε να προβάλουμε τα ελληνικά προϊόντα, γιατί για εμάς είναι μεγάλη χαρά να επενδύουμε και να εξυπηρετούμε και τις τοπικές κοινωνίες και τις τοπικές οικονομίες. Θέλω να ξέρετε το εξής, ότι στους αναβαθμισμένους χώρους αυτούς δεν θα υπάρχει προμηθευτής, που να πληροί τις προϋποθέσεις και να μην είναι στο ράφι» πρόσθεσε ο κ. Βελέντζας.

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk