• Αναζήτηση
 • Επεισοδιακή σύλληψη διαρρηκτών στο Γαλάτσι

  Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών της Ασφάλειας Αττικής σπείρα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές από οικίες στο Γαλάτσι.

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών της Ασφάλειας Αττικής σπείρα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές από οικίες στο Γαλάτσι.
  Ειδικότερα συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.), τέσσερις υπήκοοι Γεωργίας, ηλικίας 22, 40, 42 και 42 ετών, την στιγμή που βρίσκονταν εντός διαμερίσματος το οποίο προηγουμένως είχαν διαρρήξει.
  Όπως διαπιστώθηκε οι δράστες διέρρηξαν την κλειδαριά του διαμερίσματος, εισήλθαν σε αυτό και ερεύνησαν τους χώρους με σκοπό την κλοπή. Έγιναν όμως αντιληπτοί και κλήθηκε η Άμεση Δράση.
  Όταν οι αστυνομικοί μπήκαν στην πολυκατοικία ο 42χρονος συλληφθείς, αντιλαμβανόμενος την παρουσία τους, επιχείρησε να τους παρεμποδίσει, δίνοντας με αυτό τον τρόπο τον απαραίτητο χρόνο στους υπολοίπους να διαφύγουν.
  Κατά την προσπάθεια των αστυνομικών να τον ακινητοποιήσουν προέβαλε σθεναρή αντίσταση, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός αστυφύλακα.
  Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. οι υπόλοιποι δράστες αναρριχήθηκαν σε μπαλκόνι άλλου διαμερίσματος, απ΄ όπου ο άλλος 42χρονος δράστης, στην προσπάθειά του να διαφύγει, έπεσε στον ακάλυπτο χώρο της πολυκατοικίας και τραυματίστηκε.
  Οι τρείς δράστες συνελήφθησαν ενώ ο τέταρτος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος.
  Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες είχαν συστήσει το τελευταίο εξάμηνο συμμορία, με σκοπό την διάπραξη διαρρήξεων-κλοπών από οικίες, αφαιρώντας από το εσωτερικό τους χρήματα, τιμαλφή και αντικείμενα αξίας.
  Στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία.
  Από την μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν πέντε περιπτώσεις κλοπών από οικίες στο Γαλάτσι.
  Οι συλληφθέντες, πλην του 42χρονου που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή.

  Συλλήψεις και στην Καλλιθέα

  Επίσης συνελήφθησαν στην Καλλιθέα, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ), δύο άτομα, ηλικίας 35 και 36 ετών, για αρπαγές τσαντών.
  Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Καλλιθέας, οι δράστες, το τελευταίο δίμηνο κινούμενοι με κλεμμένη μοτοσυκλέτα, προσέγγιζαν διερχόμενους πολίτες και στη συνέχεια τους αφαιρούσαν αιφνιδιαστικά τις τσάντες και τα κινητά τους τηλέφωνα.
  Κατασχέθηκε η κλεμμένη μοτοσυκλέτα την οποία χρησιμοποιούσαν για τη διάπραξη των ληστειών.
  Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί 18 περιπτώσεις αρπαγών τσαντών στις περιοχές της Νέας Σμύρνης, Π. Φαλήρου, Καλλιθέας και Μοσχάτου.
  Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή, όπου μετά την απολογία τους εκδόθηκαν σε βάρος τους εντάλματα προσωρινής κράτησης.
  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk