• Αναζήτηση
 • 48ωρη απεργία συμβασιούχων της Υπηρεσίας Ασύλου

  Σε 48ωρη απεργία ανακοίνωσαν ότι θα προχωρήσουν την Τετάρτη και την Πέμπτη οι συμβασιούχοι της Υπηρεσίας Ασύλου, αναφερόμενοι σε «κίνδυνο ομαδικής απόλυσης περίπου 100 συμβασιούχων» της Υπηρεσίας.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Σε 48ωρη απεργία ανακοίνωσαν ότι θα προχωρήσουν την Τετάρτη και την Πέμπτη οι συμβασιούχοι της Υπηρεσίας Ασύλου, αναφερόμενοι σε «κίνδυνο ομαδικής απόλυσης περίπου 100 συμβασιούχων» της Υπηρεσίας.
    
  Σύμφωνα με ανακοίνωση του  Σωματείου Εργαζομένων Συμβασιούχων της Υπηρεσίας Ασύλου, οι 100 συμβασιούχοι κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι από τις αρχές του επόμενου έτους, καθώς το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής τούς ενημέρωσε ότι «δεν πρόκειται να ανανεωθούν οι συμβάσεις τους και στην επικείμενη προκήρυξη για προσωπικό ορισμένου χρόνου υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να αποκλειστούν με την προβολή του τρίμηνου κωλύματος».

  Το σωματείο υποστηρίζει ότι «ο ενδεχόμενος αποκλεισμός του υπάρχοντος προσωπικού από τις νέες προσλήψεις της Υπηρεσίας Ασύλου πρακτικά θα σημάνει ομαδική απόλυση, η οποία δεν θα είναι μόνο άδικη και βλαπτική για τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που θα χάσουν την εργασία τους, αλλά θα οδηγήσει μαθηματικά στην υπολειτουργία της Υπηρεσίας, με συνέπεια την επιβάρυνση του παλαιότερου έμπειρου προσωπικού και σε ακόμη μεγαλύτερες καθυστερήσεις στη διεκπεραίωση των συσσωρευμένων υποθέσεων».

  Παράλληλα το σωματείο ζητά τη σταθερή και συνεχή εργασία για όλους τους συμβασιούχους, την άμεση καταβολή της μισθοδοσίας Σεπτεμβρίου, την ομαλοποίηση των πληρωμών των συμβασιούχων και τις πλήρεις αποδοχές τους σε περίπτωση ασθένειας. Προειδοποιεί δε για περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

  Οι συμβασιούχοι θα πραγματοποιήσουν παραστάσεις διαμαρτυρίας την Τετάρτη, στις 9 το πρωί στο Περιφερειακό Γραφείο Ασύλου του Αλίμου, την Πέμπτη, στις 10 το πρωί, στον προαύλιο χώρο της Κεντρικής Υπηρεσίας Ασύλου και την ίδια μέρα, στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ στη συνέχεια θα ζητήσουν και συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk