• Αναζήτηση
 • Μαθητικό συλλαλητήριο με επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

  Μαθητικό συλλαλητήριο βρίσκεται σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας, με κεντρικό σύνθημα «θέλουμε σχολείο να μορφώνει και όχι να εξοντώνει». Ομάδα αναρχικών έσπασε καφετέρια και ΑΤΜ τράπεζας.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Μαθητικό συλλαλητήριο βρίσκεται σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας, με κεντρικό σύνθημα «θέλουμε σχολείο να μορφώνει και όχι να εξοντώνει».

  Χιλιάδες μαθητές απ’ όλη την Αττική διαδηλώνουν διεκδικώντας, όπως αναφέρουν στο κάλεσμά τους, «το σχολείο και τη ζωή που τους αξίζει».

  «Σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, στα Γιάννενα, την Πρέβεζα, την Κατερίνη, τη Θεσσαλονίκη, τη Χίο και αλλού οι συμμαθητές μας βρίσκονται ήδη σε κινητοποιήσεις. Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά! Ενώνουμε τη φωνή μας σε όλη την Ελλάδα!», επισημαίνει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του το συντονιστικό των μαθητών, το οποίο υπογραμμίζει την «έλλειψη καθηγητών, αναλώσιμων κι υποδομών».

  Λόγω του συλλαλητηρίου, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στις οδούς Σταδίου και Πανεπιστημίου, με την Τροχαία να εκτρέπει την κυκλοφορία προς άλλες οδούς.

  Έσπασαν καφετέρια και ΑΤΜ

  Και από αυτή την πορεία ωστόσο, δεν έλειψαν τα επεισόδια και οι συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις.

  Μια ομάδα κουκουλοφόρων αποσπάστηκε από τον κύριο όγκο της πορείας στο Σύνταγμα και πέταξε βόμβες μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις που «απάντησαν» με χρήση χημικών.

  Στη συνέχεια οι κουκουλοφόροι κατευθύνθηκαν προς τα Προπύλαια βάζοντας φωτιές σε κάδους απορριμμάτων που τους τοποθέτησαν στο οδόστρωμα ενώ προκάλεσαν ζημιές σε προσόψεις καταστημάτων, ΑΤΜ τράπεζας και φωτεινούς σηματοδότες.

  Λίγη ώρα αργότερα τα πνεύματα ηρέμησαν και περίπου 40 άτομα κατευθύνθηκαν προς το Πολυτεχνείο όπου ορισμένοι εξ αυτών πετούν ανά διαστήματα πέτρες και φωτοβολίδες στους αστυνομικούς των ΜΑΤ επί της οδού Τοσίτσα.

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk