• Αναζήτηση
 • Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Πεύκης – Απειλές προς δικαστές και Κ. Μητσοτάκη

  Σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, δημοσιεύτηκε κείμενο ανάληψης ευθύνης για την επίθεση στο αστυνομικό τμήμα της Πεύκης, τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης.

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, δημοσιεύτηκε κείμενο ανάληψης ευθύνης για την επίθεση στο αστυνομικό τμήμα της Πεύκης, τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση η επίθεση έγινε ως «αντίποινα» για τη σύληψη του 16χρονου Κώστας Μπ. ο οποίος συμμετείχε, το Σάββατο 16 Σεπτέμβρη, σε συλλαλητήριο για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
  Αφού αναφέρονται στις συνθήκες τραυματισμού και μεταφοράς στο ΚΑΤ του Κώστα ΜΠ. ξεκαθαρίζουν πως δεν υπάρχουν όρια στις ενέργειές τους ενώ προειδοποιούν ότι «όταν δοθεί το σύνθημα για επίθεση κανείς δεν θα ακούσει. Οπως και δεν ακούσατε την Τετάρτη το βράδυ, όταν και επιτεθήκαμε με πλήθος εμπρηστικών μέσων στο α.τ. Πεύκης στην οδό Κονίτσης, πυρπολώντας την είσοδο, τη σκοπιά, ένα αυτοκίνητο της ασφάλειας, τα προσωπικά οχήματα μπάτσων μπροστά από το τμήμα (δύο αμάξια και μια μηχανή μικρού κυβισμού). Αυτοί ήταν εξαρχής οι στόχοι μας και όχι βέβαια το εσωτερικό του τμήματος, γεγονός που θα μπορούσε να εκθέσει σε κίνδυνο τους κρατούμενους, κάτι που εσκεμμένα δόθηκε ως πληροφορία στα μμε από τους μπάτσους. Οι πυροβολισμοί των μπάτσων από το παράθυρο του τμήματος δεν επηρέασαν σε καμία περίπτωση την επίθεσή μας».
  Και συνεχίζουν:
  «Τα καθάρματα, θα πουν κάποιοι, ξεπέρασαν τα όρια για μία ακόμη φορά. Εμείς λέμε πως δεν υπάρχουν όρια, αυτά απλά τίθενται στη διελκυνστίνδα του κοινωνικού/ταξικού ανταγωνισμού και μόνο. Όποιος/α δίνει ειλικρινή, αταλάντευτο, αδιαμεσολάβητο και ανειρήνευτο αγώνα δεν βλέπει όρια ή εμπόδια στην πάλη που διεξάγεται. Ούτε φυσικά προσκρούει πάνω στις εκάστοτε πολιτικές υποσχέσεις για να μην επιτεθεί. Δεν μας αφορούν τα περί κατάργησης διαφόρων ειδικών αστυνομικών σωμάτων, ο αφοπλισμός ή ο «εκδημοκρατισμός» τους. Ο «σεβασμός στον πόλιτη και στα ανθρώπινα δικαιώματα» αφορούσε και αφορά την εκλογική πελατεία του Σύριζα και όχι εμάς. Αφορούν αυτούς/ές που θέλουν την ησυχία τους ή «βαριούνται» να αγωνιστούν και καταλήγουν στην ανάθεση όσων ζητημάτων θεωρούν πως επιδέχονται «βελτίωση». Ως αναρχικοί/ες δεν δίνουμε ανακωχή κι επιδιώκουμε την ανατροπή του Κράτους και του Καπιταλισμού. Γι’ αυτό είμαστε στο στόχαστρό τους όπως εξίσου και εκείνοι στο δικό μας.
  ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
  ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΔΙΚΑΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ
  «Ξέρουμε πώς μοιάζει μια μπότα όταν τη βλέπεις από κάτω, ξέρουμε τη φιλοσοφία της μπότας…
  Γρήγορα θα εισβάλουμε σαν αγριόχορτα παντού, αλλά αργά·
  αυτά θα ξεσηκωθούνε μαζί μας, και ετσι οι φράχτες θα γκρεμιστούν
  και οι τοίχοι θα ραγίσουν και θα πέσουν.
  Έτσι δεν θα υπάρχουν πια άλλες μπότες.
  Στο μεταξύ τρώμε χώμα και κοιμόμαστε, περιμένουμε καρτερικά κάτω απ’ τα πόδια σας.
  Όταν πούμε «Επίθεση», να ‘στε σίγουροι πως δεν θα ακούσετε τίποτα στην αρχή…»
  παραφρασμένο αποσπασμά της Μάργκαρετ Άτγουντ»
  Χαρακτηριστικά είναι και τα δύο υστερόγραφα στο τέλος της ανακοίνωσης.  Αφού επισημαίνεται ότι «και στην εποχή της αστυνομίας του Σύριζα ΟΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ…» ακολουθούν οι δύο προειδοποιήσεις κατά του Κ. Μητσοτάκη και της δικαστικής εξουσίας. Συγκεκριμένα:
  ΥΓ 1: «Δεν μπορούμε ν’ αντισταθούμε στον πειρασμό να σχολιάσουμε τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη έξω από το «τσαλακωμένο» α.τ. Πεύκης. Ας μην υπόσχεται καταστάσεις που δεν θα καταφέρει να πραγματοποιήσει, ακόμα και αν γίνει ποτέ πρωθυπουργός. Το νοσηρό όραμά του για μια κοινωνία τάξης και ασφάλειας στην υπηρεσία του Κεφαλαίου, όπως δεν πραγματοποιήθηκε στο παρελθόν (ακόμα και όταν ήταν υπουργός), όνειρο θα μείνει και στο μέλλον. Ο κόσμος του αγώνα φροντίζει για αυτό».
  ΥΓ 2: «Εκτός από την κυβέρνηση και την αστυνομία, συνέχεια έχει και η δικαστική εξουσία. Αυτό φάνηκε και στην απόφαση του εφετείου για την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα, τόσο στη διατήρηση των εξοντωτικών ποινών, όσο και στον εκδικητικό εγκλεισμό συντρόφων σε απομακρυσμένες φυλακές».
  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk