• Αναζήτηση
 • Αυξημένη κατά 8,6% η τουριστική κίνηση Σεπτέμβριο-Οκτώβριο

  Σημαντική αύξηση της τουριστικής κίνησης τον Σεπτέμβριο, αλλά και τον Οκτώβριο καταγράφουν τα στοιχεία και οι προβλέψεις των αφίξεων που ανακοίνωσε ο ΣΕΤΕ.

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Σημαντική αύξηση της τουριστικής κίνησης τον Σεπτέμβριο, αλλά και τον Οκτώβριο καταγράφουν τα στοιχεία και οι προβλέψεις των αφίξεων που ανακοίνωσε ο ΣΕΤΕ.
  Σύμφωνα με το οικονομικό δελτίο του Συνδέσμου σημαντική αύξηση παρουσιάζουν όλοι οι δείκτες αφίξεων, στα κυριότερα αεροδρόμια καταγράφηκε τον Σεπτέμβριο αύξηση των διεθνών αφίξεων +8,6% (+8,1% από την αρχή του έτους), η αύξηση στα περιφερειακά αεροδρόμια ανήλθε στο +9,2% και στην Αθήνα στο +6,2%, ενώ από την αρχή του έτους στο +9,2% και +4,9% αντίστοιχα.
  Παρόμοια εικόνα προκύπτει και από τα στοιχεία προγραμματισμού θέσεων στα περιφερειακά αεροδρόμια που από τον Μάρτιο έως και τον Σεπτέμβριο παρουσίασαν αύξηση +8,3%. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό στις 30/09, η αναμενόμενη αύξηση θέσεων σε πτήσεις στα περιφερειακά αεροδρόμια για το σύνολο της θερινής περιόδου 2017 (Μάρτιος-Οκτώβριος) αναμένεται σε +8,7%.
  Ο υψηλότερος ρυθμός αύξησης των αφίξεων στα Περιφερειακά αεροδρόμια σε σχέση με αυτόν του αριθμού προγραμματισμένων θέσεων υποδηλώνει αυξημένες πληρότητες των αεροπλάνων. Υψηλότερη (+12,2%) ήταν η αύξηση των διεθνών οδικών αφίξεων τον Σεπτέμβριο, ενώ από την αρχή του έτους ανέρχεται σε +10,0%.

  Ρεκόρ τον Αύγουστο

  Επίσης σύμφωνα με την Έρευνα Συνόρων της ΤτΕ, τον Αύγουστο η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση αυξήθηκε +14,3% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2016 (+9,9% στο 8μηνο) και οι ταξιδιωτικές εισπράξεις εμφάνισαν αύξηση κατά +16,4% (+9,1% στο 8μηνο),
  Οικονομία