• Αναζήτηση
 • Συρία – Ράκα: Μεγάλη η ανθρωπιστική κρίση – Πάνω από 270.000 άθρωποι χρειάζονται βοήθεια

  Η πόλη Ράκα έπεσε εξ ολοκλήρου στα χέρια δυνάμεων που υποστηρίζονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες έπειτα από μήνες σφοδρών μαχών, όμως αφήνει πίσω της μια ανείπωτη τραγωδία. Περίπου 100 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έχουν απομείνει στη Ράκα υποστηρίζει ο αμερικανικός στρατός. Η ανθρωπιστική κρίση είναι εμφανής…

  Έγινε σύμβολο των χειρότερων ακροτήτων, αποτελώντας πρωτεύουσα του χαλιφάτου των τζιχαντιστών όπου διαπράχθηκαν πράξεις τυφλής βίας. Η πόλη Ράκα έπεσε εξ ολοκλήρου στα χέρια δυνάμεων που υποστηρίζονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες έπειτα από μήνες σφοδρών μαχών, όμως αφήνει πίσω της μια ανείπωτη τραγωδία.

  Περίπου 100 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έχουν απομείνει στη Ράκα υποστηρίζει ο αμερικανικός στρατός.

  Πάνω από τρεις χιλιάδες και συγκεκριμένα 3.250 άνθρωποι, εκ των οποίων 1.130 άμαχοι σκοτώθηκαν, στις μάχες για την ανακατάληψη της Ράκας. Η ανθρωπιστική κρίση είναι εμφανής, με την οργάνωση Save the Children να εκπέμπει σήμα κινδύνου.

  Πάνω από 270.000 άνθρωποι που έφυγαν για να γλιτώσουν τον θάνατο χρειάζονται κατεπειγόντως βοήθεια, τη στιγμή που οι προσφυγικοί καταυλισμοί είναι υπερπλήρεις, αναφέρει η Οργάνωση

  Σοβαρή είναι η ανθρωπιστική κρίση και στη γειτονική επαρχία Ντέιρ Εζόρ, όπου δεκάδες χιλιάδες άμαχοι έχουν εκτοπιστεί από τις μάχες εναντίον του ΙΚ.

  Η ανάγκη σημαντικών επενδύσεων στη Ράκα είναι κάτι παραπάνω από ορατή ώστε να ανοικοδομηθεί η πόλη και να μπορέσουν να παιδιά να παρακολουθήσουν και πάλι μαθήματα στο σχολείο.

  ΗΠΑ: Περίπου 100 μαχητές της ISIS απομένουν στη Ράκα

  Ο αμερικανικός στρατός επιβεβαιώνει ότι περίπου το 90% της πόλης Ράκας της Συρίας έχει ανακτηθεί από τους μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ακόμα κι αν οι δυνάμεις, που πολεμούν με τη στήριξη των ΗΠΑ, κήρυξαν τη νίκη.

  Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), συμμαχία Κούρδων και Αράβων παραστρατιωτικών, ανέφεραν ότι οι συγκρούσεις έχουν τερματιστεί και ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι επιχειρήσεις αποναρκοθέτησης του σταδίου της πόλης και εκδίωξης των τζιχαντιστών που έχουν τυχόν απομείνει εντός της πόλης.

  Σύμφωνα με τον αμερικανικό στρατό, περίπου 100 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έχουν απομείνει στη Ράκα.

  Το Ισλαμικό Κράτος έχει χάσει σχεδόν το 90% των εδαφών που είχε καταλάβει το 2014 στο Ιράκ και τη Συρία, εκτιμά ο διεθνής συνασπισμός που μάχεται τους τζιχαντιστές υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

  Η ανακοίνωση αυτή του διεθνούς συνασπισμού έγινε ανήμερα της τρίτης επετείου από την ίδρυσή του, ημέρας που συνέπεσε και με την απελευθέρωση της Ράκας από τους Κούρδους και τους Άραβες μαχητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF).

  «Περίπου 3-7.000 τρομοκράτες εξακολουθούν να μάχονται στο Ιράκ και τη Συρία» τονίζει ο συνασπισμός που ιδρύθηκε το 2014 με πρωτοβουλία του Μπαράκ Ομπάμα.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk