• Αναζήτηση
 • Σκληρή κριτική Βρούτση για τα «πλεονάσματα» του ΕΦΚΑ

  Ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βρούτσης υποστήριξε πως «μήνα με το μήνα επιβεβαιώνονται τα τραγικά αδιέξοδα του ασφαλιστικού μορφώματος του Κατρούγκαλου».

  ΤοΒΗΜΑ Team

  «Πλεονάσματα υποκρισίας και ψεύδους του ΣΥΡΙΖΑ» χαρακτήρισε τα πλεονάσματα του ΕΦΚΑ ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βρούτσης, σχολιάζοντας την ανακοίνωση των σχετικών αποτελεσμάτων για το οκτάμηνο του 2017.

  «Η εκτέλεση του Προϋπολογισμού για το οκτάμηνο του 2017, διαψεύδει τους μύθους και γκρεμίζει την εικονική πραγματικότητα, που μεθοδικά προσπαθεί να χτίσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, για δήθεν πλεονάσματα στον ΕΦΚΑ» σημείωσε ο κ. Βρούτσης, ο οποίος υπογράμμισε πως «μήνα με το μήνα επιβεβαιώνονται τα τραγικά αδιέξοδα του ασφαλιστικού μορφώματος “Κατρούγκαλου”».

  «Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του προϋπολογισμού, η ετήσια επιχορήγηση του ΕΦΚΑ για συντάξεις πλην δημοσίου ανέρχεται σε 8,897 δισ. ευρώ ετησίως. Ωστόσο, στο πρώτο 8μηνο του 2017, ο ΕΦΚΑ απορρόφησε 6,4 δισ. ευρώ από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, δηλαδή 469.000.000 ευρώ περισσότερα», αναφέρει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία συμπληρώνει πως όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «έχει “παγώσει” την απονομή συντάξεων σε πάνω από 300.000 δικαιούχους συνολικού ύψους πάνω 3 δισ. Ευρώ, έχει μειώσει τις νέες συντάξεις με το “νόμο Κατρούγκαλου” μέχρι 40% και δεν έχει ακόμη ενσωματώσει τις απώλειες εσόδων που θα προκύψουν, από το συμψηφισμό των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών, επιστημόνων και αγροτών, που μέχρι σήμερα υπολογίζονται με βάση το πλασματικό εισόδημα του 2015 και όχι -όπως θα έπρεπε από τον Ιούλιο του 2017- με βάση το εισόδημα του 2016».

  Οικονομία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk