• Αναζήτηση
 • Πώς ανέκαμψαν οι τραπεζικές μετοχές μετά το τελευταίο sell-off

  Επέστρεψαν οι αγοραστές στις τραπεζικές μετοχές την τελευταία εβδομάδα, ανακόπτοντας το παρατεταμένο sell-off που είχε προηγηθεί. Μέσα σε τέσσερις ημέρες, οι τίτλοι των τεσσάρων συστημικών ομίλων κατέγραψαν κέρδη από 8,50% έως 17% και κάλυψαν σε μεγάλο βαθμό το χαμένο έδαφος των προηγούμενων ημερών, με την Εθνική Τράπεζα μάλιστα να ξεπερνά την τιμή που είχε πριν την έναρξη των ρευστοποιήσεων.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Επέστρεψαν οι αγοραστές στις τραπεζικές μετοχές την τελευταία εβδομάδα, ανακόπτοντας το παρατεταμένο sell-off που είχε προηγηθεί.

  Μέσα σε τέσσερις ημέρες, οι τίτλοι των τεσσάρων συστημικών ομίλων κατέγραψαν κέρδη από 8,50% έως 17% και κάλυψαν σε μεγάλο βαθμό το χαμένο έδαφος των προηγούμενων ημερών, με την Εθνική Τράπεζα μάλιστα να ξεπερνά την τιμή που είχε πριν την έναρξη των ρευστοποιήσεων.

  Ωστόσο, με εξαίρεση επίσης τη μετοχή της ΕΤΕ, οι αποτιμήσεις των μετοχών της Alpha Bank της Eurobank και της Τράπεζας Πειραιώς παραμένουν χαμηλότερα από τις τελευταίες αυξήσεις κεφαλαίου του 2015.

  Οι αιτίες της πτώσης

  Το κλίμα στην ελληνική αγορά βάρυνε από τα εξής:

  • Την επιμονή του ΔΝΤ για διενέργεια νέων εκτεταμένων ελέγχων στα στοιχεία ενεργητικού του κλάδου και τις εκτιμήσεις του για άμεσες κεφαλαιακές ανάγκες της τάξης των 10 δισ. ευρώ.

  Διαβάστε περισσότερα στο in.gr

  Οικονομία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk