• Αναζήτηση
 • Κλείνει το εργοστάσιο παγωτού της ΔΕΛΤΑ στον Ταύρο

  Στη διακοπή λειτουργίας του εργοστασίου παγωτού στον Ταύρο (παγωτά ΔΕΛΤΑ) προχωρεί η Froneri Hellas που αποτελεί κοινοπραξία της Nestle και της R&R.

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Στη διακοπή λειτουργίας του εργοστασίου παγωτού στον Ταύρο (παγωτά ΔΕΛΤΑ) προχωρεί η Froneri Hellas που αποτελεί κοινοπραξία της Nestle και της R&R. Οπως αναφέρει η εταιρεία, οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση λόγω των ζημιών που εμφανίζει η μονάδα. Θα απολυθούν 102 εργαζόμενοι οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίας θα λάβουν άμεσα και πάνω από τις νόμιμες αποζημιώσεις. Στη μονάδα παράγονται γνωστά σήματα όπως Boss, Magnum, Nirvana κ.α. Η Froneri Hellas μέχρι νεωτέρας θα περιοριστεί σε εμπορική δραστηριότητα. Τα παγωτά ΔΕΛΤΑ είχαν εξαγοραστεί από τη Nestle, η οποία ακριβώς πριν ένα χρόνο μαζί με την R&R δημιούργησαν την Froneri Hellas.
  Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας.
  Η ελληνική αγορά παγωτού είναι και θα συνεχίσει να αποτελεί προτεραιότητα για τη FRONERI HELLAS. Σταθερός στρατηγικός στόχος της Εταιρίας είναι η προσφορά στον καταναλωτή άριστης ποιότητας παγωτού και καινοτόμων προϊόντων σε προσιτές τιμές.
  Για να συνεχίσει να επιτυγχάνει το στόχο αυτό και ταυτόχρονα να επανέλθει σε πορεία βιωσιμότητας και ανάπτυξης, η Εταιρία προχωρά σε αναγκαίες αλλαγές στη λειτουργική και οργανωτική δομή της. Αλλαγές που θα της επιτρέψουν να είναι βιώσιμη, ελέγχοντας τα κόστη της και αναβαθμίζοντας την εφοδιαστική αλυσίδα προς τον καταναλωτή ώστε να είναι ανταγωνιστική στην Ελλάδα. Με τη νέα λειτουργική δομή η Εταιρία δημιουργεί ένα πιο ευέλικτο επιχειρηματικό σχήμα και εστιάζει:
  • στην εμπορική της λειτουργία για την καλύτερη εξυπηρέτηση της αγοράς
  • στη διατήρηση ισχυρής και άρτια εκπαιδευμένης ομάδας πωλήσεων, η οποία θα αντεπεξέρχεται ακόμα πιο αποτελεσματικά στις συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες της αγοράς
  • στη βέλτιστη οργάνωσή της ώστε να μπορεί να αξιοποιήσει αποτελεσματικότερα τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν στην ελληνική αγορά παγωτού στο άμεσο και στο απώτερο μέλλον.
  Πιο συγκεκριμένα και λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι η FRONERI HELLAS είναι ζημιογόνος, η Εταιρία διακόπτει την λειτουργία του εργοστασίου της στον Ταύρο και επαναπροσδιορίζει την οργάνωσή της. Στην απόφαση αυτή οδηγούν επίσης, οι επικρατούσες δυσμενείς συνθήκες στην αγορά σε συνδυασμό με το γενικότερο οικονομικό περιβάλλον.
  Οι αλλαγές που θα υλοποιηθούν θα επηρεάσουν 102 συναδέλφους. Η Εταιρία αναγνωρίζοντας την προσφορά και την αφοσίωση των ανθρώπων της, έχει φροντίσει με απόλυτη διαφάνεια, ειλικρίνεια και ευαισθησία να τους στηρίξει. Προσφέρεται σημαντική οικονομική υποστήριξη μέσω ενός ιδιαίτερα ελκυστικού προγράμματος συναινετικών αποχωρήσεων. Ταυτόχρονα η Εταιρία θα παρέχει ιδιωτική  ασφαλιστική ιατροφαρμακευτική κάλυψη  για τους αποχωρούντες και τις οικογένειές τους όπως ισχύει μέχρι σήμερα και για περίοδο δύο ετών. Επίσης θα  προσφέρει υπηρεσίες επαγγελματικής επανατοποθέτησης  στην αγορά, για όσους το επιθυμούν.
  Τέλος, επισημαίνεται ότι  η ελληνική αγορά θα συνεχίσει να τροφοδοτείται απρόσκοπτα με τα προϊόντα  της  FRONERI HELLAS.
  Οικονομία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk