• Αναζήτηση
 • ΝΔ: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έκανε τίποτα για την αδήλωτη εργασία

  Σκληρή κριτική στην υπουργό Εργασίας για την απραξία της κυβέρνησης στον έλεγχο και την πάταξη της αδήλωτης εργασίας άσκησε ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Αυστηρή κριτική στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης άσκησε ο αρμόδιος τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βρούτσης, σχετικά με το ποσοστό της αδήλωτης εργασίας το 2017, το οποίο σύμφωνα με την ενημέρωση της κ. Αχτσιόγλου παραμένει στα επίπεδα του 13%.

  «Μετά από τρία χρόνια σκοταδισμού και απραξίας, η υπουργός Εργασίας ενημέρωσε μόλις χθες τη Βουλή, ότι η αδήλωτη εργασία για το 2017 είναι στο 13,39%. Σύμφωνα, δηλαδή, με τα δικά της στοιχεία η αδήλωτη εργασία παραμένει στο ύψος που την παρέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ από την προηγούμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, τον Δεκέμβριο του 2014 (13,22%)» αναφέρει ο κ. Βρούτσης στην ανακοίνωσή του και προσθέτει πως «στην πραγματικότητα, η υπουργός αναγκάστηκε να παραδεχτεί, ότι -για τρία ολόκληρα χρόνια- η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έκανε το παραμικρό για την προάσπιση των εργαζομένων και την καταπολέμηση της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας».

  Ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ υποστηρίζει μάλιστα πως «σταμάτησαν την δρομολογημένη ταχεία τάση μείωσης της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας και συντήρησαν την αδήλωτη εργασία, για τρία χρόνια, στο ίδιο ακριβώς επίπεδο που την παρέλαβαν, ενώ συμπληρώνει πως «δεν προσέθεσαν ούτε ένα λιθαράκι για την προάσπιση των εργαζομένων από καταχρηστικές συμπεριφορές στην αγορά εργασίας».

  Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή του ο κ. Βρούτσης σημειώνει πως «η Νέα Δημοκρατία, τον Φεβρουάριο του 2013, παρέλαβε την αδήλωτη εργασία στο 40,47% και, μέσα σε δυο χρόνια, με μια δέσμη συνεκτικών, διαρθρωτικών αλλαγών και παρεμβάσεων, πέτυχε να την μειώσει στο 13,22%».

  Οικονομία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk