• Αναζήτηση
 • Νέο ρεκόρ «χτύπησε» ο Dow Jones

  Ούτε η αναπάντεχη πτώση των λιανικών πωλήσεων τον Αύγουστο στις ΗΠΑ, ούτε ο νέος πύραυλος που εκτόξευσε ο βορειοκορεάτης Κιμ Γιονγκ Ουν πάνω από την Ιαπωνία ουδόλως επηρέασαν το ηθικό των επενδυτών στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, οι οποίοι με τη σειρά τους... εκτόξευσαν τον Dow Jones σε νέο επίπεδο-ρεκόρ μετά το άνοιγμα της Wall Street την Παρασκευή.

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Ούτε η αναπάντεχη πτώση των λιανικών πωλήσεων τον Αύγουστο στις ΗΠΑ, ούτε ο νέος πύραυλος που εκτόξευσε ο βορειοκορεάτης Κιμ Γιονγκ Ουν πάνω από την Ιαπωνία ουδόλως επηρέασαν το ηθικό των επενδυτών στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, οι οποίοι με τη σειρά τους… εκτόξευσαν τον Dow Jones σε νέο επίπεδο-ρεκόρ μετά το άνοιγμα της Wall Street την Παρασκευή.
  Ο δείκτης των μετοχών μεγάλης κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε λίγο μετά την έναρξη των συναλλαγών κατά 31,85 μονάδες ή 0,14% στις 22.235,33 μονάδες, επίπεδο που καταγράφεται ως ρεκόρ όλων των εποχών. Ο δείκτης S&P 500, αντίθετα, άνοιξε με υποχώρηση, έστω και ανεπαίσθητη (0,18 μονάδες ή 0,007%) στις 2.4955,44 μονάδες.
  Ο δείκτης Nasdaq της αγοράς των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας ξεκίνησε τις συναλλαγές ενισχυόμενος επίσης ανεπαίσθητα κατά 1,57 μονάδες ή 0,02% στις 6.430,66 μονάδες.
  Νωρίτερα το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου είχε ανακοινώσει την πτώση των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ κατά 0,2% το μήνα Αύγουστο. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μείωση των τελευταίων έξι μηνών και οι ειδικοί την αποδίδουν στον αντίκτυπο που είχε στην αγορά και στην κατανάλωση εν γένει ο τυφώνας Χάρβεϊ,  κυρίως στις πωλήσεις αυτοκινήτων.
  Ήταν μια πτώση που δεν την περίμενε η αγορά, καθώς οι ειδικοί που μετείχαν σε έρευνα του Reuters είχαν προβλέψει μικρή αύξηση των λιανικών πωλήσεων κατά 0,1% τον Αύγουστο συγκριτικά με τον Ιούλιο.
  Το υπουργείο Εμπορίου αναθεώρησε επίσης τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις του Ιουλίου. Η νεότερη μέτρηση έδειξε αύξηση 0,3% αντί για ένα άλμα 0,6% που είχε ανακοινωθεί αρχικά.
  Οικονομία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk