• Αναζήτηση
 • Νέα αύξηση για τις πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη

  Περαιτέρω αύξηση παρουσίασαν οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων στην ευρωπαϊκή ήπειρο τον Αύγουστο, σπάζοντας το φράγμα των 900.000.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Την ανοδική της πορεία διατήρησαν και τον Αύγουστο οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην γηραιά ήπειρο.

  Τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού, οι πωλήσεις νέων οχημάτων στην Ευρώπη παρουσίασαν αύξηση της τάξης 5,5%, φτάνοντας τις 903.143 μονάδες.

  Τους πρώτους 8 μήνες του έτους οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων έχουν αυξηθεί κατά 4,4% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2016, υπερβαίνοντας τις 10,5 εκατομμύρια μονάδες.

  Σε επίπεδο κατασκευαστών, εξαιρετική ήταν επίδοση της Νissan που είδε τις πωλήσεις να αυξάνονται τον Αύγουστο κατά 17%, ωστόσο διψήφια ήταν η ποσοστιαία αύξηση και για τις Renault (13%), Toyota (13%) και Peugeot (11%).

  Θετικό ήταν το πρόσημο για το VW Group, καθώς Skoda και Seat αύξησαν τα μεγέθη τους κατά 15% και 12% αντιστοίχως.

  Μεικτή είναι η εικόνα των εθνικών αγορών. Στη Γερμανία η αύξηση των ταξινομήσεων τον Αύγουστο έφτασε το 3,5% σε αντίθεση με την αγορά της Μ. Βρετανία που βρίσκεται σε σταθερά πτωτική πορεία σημειώνοντας απώλειες 6,4%.

  Αξιοσημείωτη πάντως ήταν η επίδοση της ιταλικής (16%) και της ισπανικής αγοράς (13%), ενώ πολύ κοντά σε αυτά τα επίπεδα κυμάνθηκε και η Γαλλία παρουσιάζοντας αύξηση στις ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων 9,4%.

  Οικονομία