• Αναζήτηση
 • Κομισιόν: Τεχνική και οικονομική βοήθεια για να ενθαρρύνει διεύρυνση ευρωζώνης

  Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει να ενθαρρύνει τις χώρες που επιθυμούν να υιοθετήσουν το ευρώ, παρέχοντας νέα τεχνική και οικονομική βοήθεια, η οποία θα διευκρινιστεί τον Δεκέμβριο, ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρός της, Βάλντις Ντομπρόφσκις, μία ημέρα μετά από τη δήλωση Γιούνκερ ότι το ευρώ προορίζεται να γίνει το ενιαίο νόμισμα ολόκληρης της ΕΕ.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει να ενθαρρύνει τις χώρες που επιθυμούν να υιοθετήσουν το ευρώ, παρέχοντας νέα τεχνική και οικονομική βοήθεια, η οποία θα διευκρινιστεί τον Δεκέμβριο, ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρός της, Βάλντις Ντομπρόφσκις.

  Την Τετάρτη, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ υπενθύμισε ότι το ευρώ προορίζεται να γίνει το ενιαίο νόμισμα ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ενωσης και πρότεινε τη δημιουργία ενός μηχανισμού ένταξης, ο οποίος θα προσφέρει προενταξιακή τεχνική και, σε ορισμένες περιπτώσεις, οικονομική βοήθεια.

  «Διατηρώντας τα αυστηρά κριτήρια ένταξης (σ.σ. στο ενιαίο νόμισμα), προτείνουμε μια τεχνική και οικονομική βοήθεια η οποία θα διευκρινιστεί κατά την παρουσίαση» του συνόλου των μεταρρυθμίσεων στην ευρωζώνη, στις 6 Δεκεμβρίου, είπε ο Ντομπρόφκσις από το Ταλίν όπου θα συνεδριάσουν αύριο, Παρασκευή, το Eurogroup και οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ.

  Μεταξύ των χωρών που θα μπορούσαν να επωφεληθούν από αυτή τη βοήθεια είναι η Βουλγαρία.

  Ο Ντομπρόφσκις δεν αναφέρθηκε πάντως σε κάποιο συγκεκριμένο χρηματικό ποσό. «Η Επιτροπή έχει την πρόθεση να ενθαρρύνει τις χώρες μέλη (να ενταχθούν στο ευρώ) αλλά αν εκείνες δεν το θέλουν, δεν υπάρχει κάποιος μηχανισμός που να τις υποχρεώνει», υπενθύμισε.

  Οικονομία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk