• Αναζήτηση
 • Σε τροχιά ανάπτυξης η ελληνική οικονομία

  Τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών αποτυπώνουν την επιστροφή της ελληνικής οικονομίας σε ρυθμούς ανάπτυξης, έπειτα από μια μακρά περίοδο ύφεσης. 

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Σε αναπτυξιακή τροχιά βρίσκεται πλέον η ελληνική οικονομία μετά από μια επώδυνη περίοδο ύφεσης και σκληρής δημοσιονομικής προσαρμογής, με τους δείκτες της ελληνικής οικονομίας, οι οποίοι παρουσιάζονται στο δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, να αποτυπώνουν ότι το 2017 αποτελεί το πρώτο έτος στο οποίο η χώρα μπαίνει σε ανοδική τροχιά.

  Όπως αναφέρει, «μετά και την δημοσίευση των στοιχείων για το β’ τρίμηνο του 2017 που δείχνουν αύξηση του ΑΕΠ, η Ελλάδα έχει περάσει το κατώφλι της ανάκαμψης με τρία από τα τέσσερα τελευταία τρίμηνα να σημειώνει θετικούς ρυθμούς επέκτασης και τα δυο τελευταία συνεχόμενα τρίμηνα να τους διπλασιάζει το ρυθμό μεγένθυσης ενώ όλες οι ενδείξεις προδιαγράφουν ακόμα ταχύτερη ανάπτυξη».

  Μάλιστα η ανάκαμψη αυτή αναμένεται να συνεχιστεί έως το τέλος του 2017, καθώς είναι προϋπόθεση για να επιτευχθεί ο στόχος για ανάπτυξη 1,8% φέτος.

  Οικονομία