• Αναζήτηση
 • Σταθάκης: Χωρίς ουσία το τελεσίγραφο της Eldorado

  Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας χαρακτήρισε «πυροτέχνημα» την ανακοίνωση της εταιρείας για την αποχώρησή της από τις Σκουριές και σημείωσε πως το θέμα θα ξεκαθαρίσει στο θεσμό της διαιτησίας τις επόμενες ημέρες.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Τις επόμενες δέκα ημέρες θα ξεκαθαρίσει το θέμα της επένδυσης της Ελληνικός Χρυσός στη Χαλκιδική όπως υποστήριξε ο αρμόδιος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, καθώς ξεκινά η διαδικασία της διαιτησίας.

  Το υπουργείο αντιμετωπίζει το ζήτημα με την Eldorado με θεσμικό τρόπο ανέφερε ο υπουργός υπογραμμίζοντας ότι «είμαστε συντεταγμένη χώρα με συνέχεια».

  Όπως ανέφερε ο κ. Σταθάκης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεμπλοκάρει και η επένδυση της Κοινοπραξίας Total-Edison-ΕΛΠΕ για έρευνες υδρογονανθράκων στο «Οικόπεδο 2» του Ιονίου, δυτικά της Κέρκυρας, καθώς ολοκληρώθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο ο έλεγχος της σύμβασης, που είχε μονογραφηθεί τον περασμένο Μάρτιο.

  «Εμείς θέλουμε την επίλυση όλων των θεμάτων στη διαιτησία η οποία ξεκινάει αυτή την εβδομάδα από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Η επένδυση θα προχωρήσει εφόσον πληροί πλήρως τους περιβαλλοντικούς όρους και εφόσον διασφαλιστεί ότι θα υπάρχει μεταλλουργία στην Ελλάδα» υπογράμμισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, συμπληρώνοντας πως η εκκρεμότητα υπάρχει εδώ και 22 χρόνια και επανέλαβε ότι έχει αδειοδοτηθεί το 60% του υποέργου των Σκουριών και το σύνολο της Ολυμπιάδας.

  «Αδειοδότηση δεν έχει υπάρξει για την μεταλλουργική μονάδα αλλά γι’ αυτό δεν ευθύνεται η εταιρεία», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ απέρριψε το ενδεχόμενο αποζημίωσης της εταιρίας αν ακυρωθεί η επένδυση, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η εταιρία δεν έχει θέσει τέτοιο ζήτημα.

  Οικονομία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk