• Αναζήτηση
 • ΥΠΟ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ

  Στενές σχέσεις

  ΤοΒΗΜΑ Team
  ΥΠΟ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ | tovima.gr
  Στενές σχέσεις
  Η είδηση ότι δύο αμερικανικά επιχειρηματικά γκρουπ ενδιαφέρονται να αγοράσουν και να αναστήσουν το Νεώριο στη Σύρο ασφαλώς δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη.
  -Το μυστικό όμως εδώ βρίσκεται στο «προξενιό» των Αμερικανών με τον ιδιοκτήτη των ναυπηγείων Νίκο Ταβουλάρη. Ü Οπως πληροφορείται η στήλη, την πρωτοβουλία έχει αναλάβει ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου (σκίτσο), ο οποίος χειρίζεται συνολικά την υπόθεση των αμερικανικών επενδύσεων στην Ελλάδα.
  -Εξ αυτού του λόγου δικαιολογούνται και οι συχνές επαφές με τον αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, με τον οποίο έχουν αναπτύξει στενές σχέσεις.
  Αναπτυξιακή τράπεζα
  Ασφαλώς θα θυμόμαστε το πρότζεκτ του αντιπροέδρου Γιάννη Δραγασάκη για τη δημιουργία Αναπτυξιακής Τράπεζας στην Ελλάδα. Ü Το βασικό ζήτημα είναι η έλλειψη κεφαλαίων, καθώς εκτιμάται ότι για το ξεκίνημα θα χρειαστεί τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ. Ü Στο παιχνίδι της αναζήτησης κεφαλαίων μπήκε πλέον και το υπουργείο Οικονομίας, το οποίο στρέφεται εκτός από την Κίνα και τη Ρωσία στην Ευρωπαϊκή Ενωση και σε άλλες χώρες.
  Από τις εφηµερίδες

  «Η κυβέρνηση στερεί από την αγορά ακόμα και τη στοιχειώδη ρευστότητα» δήλωσε ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας, και έχει δίκιο.
  -Οχι όμως για την καθυστέρηση στην εκταμίευση της δεύτερης υποδόσης των 800 εκατ. ευρώ, όπως προφανώς διάβασε στις εφημερίδες, αλλά γιατί το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει καταφέρει ακόμη να δώσει τα 800 εκατ. ευρώ που πήρε τον Ιούλιο για να εξοφληθεί μέρος των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου σε φορολογουμένους, επιχειρήσεις, προμηθευτές και ανθρώπους που περιμένουν τη σύνταξή τους.
  -Και αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα. Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (σ.σ.: ακούς, κύριε Πιτσιλή😉  δεν επιστρέφει ούτε ΦΠΑ στις επιχειρήσεις ούτε φόρο εισοδήματος  σε χιλιάδες φορολογουμένους, περιμένοντας να συμψηφίσει τις οφειλές με τον ΕΝΦΙΑ. Και τα χρέη αυξάνονται αντί να μειώνονται.
  Σκουριές – διυλιστήρια
  Οι γνωστοί-άγνωστοι που κυνηγούν την επένδυση της Ελληνικός Χρυσός στη Χαλκιδική φαίνεται ότι έβαλαν στο στόχαστρο και τα διυλιστήρια των ΕΛΠΕ στη Θεσσαλονίκη.
  -Κατηγορούν τη διοίκηση ότι «παρακολουθεί εργαζομένους» και κρύβει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τη λειτουργία του διυλιστηρίου Θεσσαλονίκης.
  – Και όλα αυτά ξεκίνησαν μόλις η διοίκηση των ΕΛΠΕ θέλησε να ετοιμάσει ένα «ολοκληρωμένο πρόγραμμα προσέγγισης της τοπικής κοινωνίας και ενημέρωσης της κοινής γνώμης», το οποίο απ’ ό,τι φαίνεται διεκδικούσαν πολλοί «περιβαλλοντικά ευαίσθητοι». Ü Ετσι δεν πάμε μπροστά…
  10 χρόνια πίσω…
  Τη σημερινή εικόνα της αγοράς εργασίας συνθέτουν η εκρηκτική ανεργία, η ανασφάλεια, η υποαπασχόληση, οι χαμηλές αμοιβές.
  -Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, μια ανακοίνωση της ΓΣΕΕ μάς γύρισε 10 χρόνια πίσω, σε μια εποχή που – πλέον – φαντάζει εξωπραγματική.
  -Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων της Συνομοσπονδίας υπενθυμίζει ότι η νομοθεσία προβλέπει τη χορήγηση άδειας σχολικής παρακολούθησης για τους γονείς παιδιών μέχρι 16 ετών, τα οποία παρακολουθούν μαθήματα στοιχειώδους ή μέσης εκπαίδευσης. Ταυτοχρόνως στην Εθνική Σύμβαση του 2008 υπήρξε μέριμνα, ώστε η άδεια (μέχρι τέσσερις εργάσιμες ημέρες) να χορηγείται αυτοτελώς για κάθε παιδί που είναι μαθητής / μαθήτρια.
  Deal στην Αυστραλία
  Mια σημαντική συμφωνία θα ανακοινώσει τις επόμενες ώρες ο όμιλος Μυτιληναίου στη μακρινή Αυστραλία. Η συμφωνία έχει κωδικό: Καολίνη.
  Πρόκειται για ορυκτό με πολλές εφαρμογές, κυρίως στη βιομηχανία χαρτιού, στην κατασκευή πορσελάνης, αλλά και στη βαφή, στη μόνωση καλωδίων κ.ά.  


  ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

  Γνώμες
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk