• Αναζήτηση
 • Κυβέρνηση… ό,τι να ’ναι

  Ο υπουργός Επικρατείας κ. Αλέκος Φλαμπουράρης αναφερόμενος στους λόγους που η Ελλάδα δεν έχει αξιοποιήσει το «πακέτο Γιούνκερ» δήλωσε:

  Κυβέρνηση… ό,τι να ’ναι | tovima.gr
  Ο υπουργός Επικρατείας κ. Αλέκος Φλαμπουράρης αναφερόμενος στους λόγους που η Ελλάδα δεν έχει αξιοποιήσει το «πακέτο Γιούνκερ» δήλωσε: «Εχει μια τρομακτική διαδικασία, πρέπει να καταθέσεις business plan και θέλει έσοδα και έξοδα να είναι συν». Απίστευτα πράγματα από έναν άνθρωπο που είχε κάποτε και δική του εταιρεία.
  Η ελαφρότητα με την οποία προσεγγίζονται τα θέματα είναι χαρακτηριστικό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ξεκινά προτού ακόμη γίνουν κυβέρνηση, όταν τα έβλεπαν όλα εύκολα και πίστευαν πως θα πετύχαιναν τα πάντα μέσα από τη σκληρή διαπραγμάτευση. Ο ίδιος υπουργός παλαιότερα όταν ερωτήθηκε πού θα βρούμε 900 εκατ. ευρώ για μία δόση είχε υποστηρίξει ότι θα δώσουμε τα 600 εκατ. ευρώ και για τα υπόλοιπα «θα τα βρούμε» με τους δανειστές.
  Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είπε τον δύσκολο Ιούλιο του 2015 το αμίμητο «υπάρχουν τόσα δισεκατομμύρια στο Νομισματοκοπείο και ο λαός πεινάει, να πάμε να τα πάρουμε». Ευτυχώς που παρενέβη ο… λογικός της παρέας Βαρουφάκης για να πει πως μια τέτοια κίνηση δεν συνάδει με την Αριστερά, αφού τα λεφτά είναι ξένα και θα ήταν κλοπή (σύμφωνα με την αφήγηση Βαρουφάκη που όμως δεν έχει διαψευστεί).
  Ο κ. Γιώργος Σταθάκης τον Μάρτιο του 2015, ως υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, είπε για τα μεγάλα οδικά έργα «θα αναθεωρήσουμε τις συμβάσεις και θα προσπαθήσουμε να ολοκληρώσουμε τους δρόμους πληρώνοντας λιγότερα διόδια οι πολίτες και λιγότερα κεφάλαια το Δημόσιο». Η συνέχεια είναι γνωστή: Πληρώσαμε 465 εκατ. ευρώ αποζημιώσεις στους εργολάβους προκειμένου να επανεκκινήσουν τα έργα για να μην υποχρεωθούμε σε πρόστιμα από την ΕΕ. Οσο για το κόστος των διοδίων, ξεπέρασαν το κόστος για τα καύσιμα. Είναι μάλιστα τόσο περήφανοι για το έργο τους που εγκαινιάζουν δύο φορές τον ίδιο δρόμο όπως συνέβη με την Ιόνια οδό.
  Τελευταίο παράδειγμα η απόρριψη της δημιουργίας της μικρής ΔΕΗ και η εφεύρεση των δημοπρασιών που με μαρτυρία του ίδιου του προέδρου της ΔΕΗ κ. Μανώλη Παναγιωτάκη υποχρεώνει την επιχείρηση να αφήνει χώρο στον ανταγωνισμό χωρίς να κερδίζει τίποτε.
  Οπως λέει και φίλος της στήλης, αν δεν υπήρχαν οι έμπειρες υπηρεσίες του Δημοσίου να αποτρέπουν παραλογισμούς, θα είχαμε «ατυχήματα», κυρίως στα δημοσιονομικά.

  ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

  Γνώμες
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk