Το ότι ο υπουργός Παιδείας είναι κατώτερος των περιστάσεων ήταν εξ αρχής φως φανάρι. Όταν αποφάσιζε μόνος του -αν και τρίτος στη σειρά υπουργός σε μια κυβέρνηση 2,5 ετών- χωρίς καμία προετοιμασία και με απίστευτη ελαφρότητα να ανακοινώσει νέο τρόπο εισαγωγής στα πανεπιστήμια, λες και αποφάσιζε για το μήκος της μαθητικής φούστας .Ή όταν περιέλαβε στο νομοσχέδιο με τις αλλαγές στα πανεπιστήμια την επαναφορά του φοιτητικού ασύλου και το δικαίωμα συμμετοχής των φοιτητών στην διοίκηση των πανεπιστημίων λες κι αυτό που λείπει σήμερα από τα πανεπιστημιακά ιδρύματα είναι η ελευθερία κι η Δημοκρατία!

Αποκορύφωμα ,όμως, της επικίνδυνης ιδεοληψίας του υπουργού ήταν η αντίδρασή του στην καταγγελία- βόμβα 471 φοιτητών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης – του μεγαλύτερου ΑΕΙ της χώρας- οι οποίοι με επιστολή τους προς τον Πρύτανη του ΑΠΘ (που δημοσίευσε η «Καθημερινη») εκφράζουν την αγανάκτησή τους για την τραγική καθημερινότητα των φοιτητών μέσα στο campus του πανεπιστημίου αφού όπως τονίζουν έρχονται αντιμέτωποι με παραβατικότητα , κλοπές, χρήση ναρκωτικών ,πορνεία και βία !

«Από τα πιο απλά περιστατικά –όπως η διαρκής παρουσία μεγάλου αριθμού χρηστών ναρκωτικών σε χώρους του ιδρύματος π.χ. στο κυλικείο της σχολής – έως τα σοβαρά, δηλαδή την παράνομη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στους χώρους του πανεπιστημίου, και τα ακόμη κρισιμότερα, όπως ο θάνατος ανθρώπων εντός του πανεπιστημίου, όλα δημιουργούν αίσθηση μόνιμης ανασφάλειας και φόβου για το σύνολο της ακαδημαϊκής κοινότητας καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας» σημειώνουν οι φοιτητές και προσθέτουν:

«Η διακίνηση και χρήση ναρκωτικών αποτελεί καθημερινό φαινόμενο στο κυλικείο της σχολής, όπως και η παρενόχληση φοιτητών και φοιτητριών από τους εν λόγω παράνομους εμπόρους. Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν πρόσφατα ότι ελήφθησαν, φαίνεται να μην έχουν κανένα αποτέλεσμα μέχρις στιγμής, καθώς το προσωπικό ασφαλείας αδυνατεί να ελέγξει την κατάσταση. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της βιβλιοθηκάριου των Μηχανολόγων Μηχανικών, η οποία δέχθηκε επίθεση εντός της βιβλιοθήκης τον Σεπτέμβριο του 2016, καθώς και το πολύ πρόσφατο περιστατικό με τη σορό κοπέλας που βρέθηκε σε χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής νεκρή από υπερβολική δόση ναρκωτικών», προσθέτουν οι φοιτητές και τονίζουν: «Αρνούμαστε να προσερχόμαστε για μάθημα σε έναν χώρο όπου «ανθίζει» το εμπόριο ναρκωτικών, γεμάτο χρησιμοποιημένες σύριγγες».

Κι ενώ θα περίμενε κανείς ότι ο υπουργός Παιδείας θα σημάνει συναγερμό μετά τις καταγγελίες και θα αναζητούσε επειγόντως να βρει λύση για το θέμα της ασφάλειας του πανεπιστημίου εκείνος απήντησε σαν να συνέβαιναν όλα αυτά τα απίστευτα σε άλλη χώρα κατηγορώντας τους φοιτητές ως «καλοθελητές και φορτώνοντας την κατάντια του ΑΠΘ στην μη ύπαρξη ενός ρωμαλέου φοιτητικού κινήματος!

«Στα πανεπιστήμια αυτά τα θέματα λύνονται από μέσα, αν υπάρχει ένα ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα και σύλλογος καθηγητών. Αν κάποιοι καλοθελητές θέλουν να το παρουσιάσουν ως κανόνα τι να πω. Ποτέ δεν έχει φέρει λύση η αντιμετώπιση με αστυνομικούς τρόπους» είπε μιλώντας στον «Σκάι» ενώ επιχείρησε να υποβαθμίσει τα καταγγελλόμενα δηλώνοντας στωικά : «έχουν διαπιστωθεί τέτοια φαινόμενα, όχι όμως στην έκταση που περιγράφονται».

Δηλαδή σύμφωνα με τον μοναδικό τρόπο σκέπτεσθαι του κ. Γαβρόγλου στο μεγαλύτερο και πολυπληθέστερο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας γίνεται καθημερινά ευρεία χρήση και διακίνηση ηρωίνης, από την οποία μάλιστα τις τελευταίες εβδομάδες δύο άνθρωποι πέθαναν από υπερβολική δόση και το ελληνικό κράτος θα πρέπει να παραμείνει θεατής! Και την υπόθεση να την χειρισθούν οι σύλλογοι των φοιτητών κι όχι η δίωξη ναρκωτικών, το εγκληματικό της ασφάλειας και η Αστυνομία! Έχουμε τρελαθεί εντελώς;

Πως μπορούμε να περιμένουμε η χώρα να πάει μπροστά όταν έχουμε υπουργούς που αντιμετωπίζουν τόσο σημαντικά ζητήματα της ζωής των παιδιών μας τέτοια εγκληματική ανευθυνότητα ;

Κάποιος να μας απαλλάξει από τον επικίνδυνο κ. Γαβρόγλου ,όσο είναι καιρός! Πριν θρηνήσουμε κι άλλους νεκρούς εξ αιτίας του μη ρωμαλέου φοιτητικού κινήματος ! Έλεος!