«Εξαφανίσθηκαν» οι περιπολίες ΔΙΑΣ και ΟΠΚΕ στις γειτονιές

«Το 50 έως και 90% των ομάδων «ΔΙΑΣ» αναλώνονται καθημερινά στη φύλαξη των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και άλλων πολιτικών κομμάτων, γραφείων πολιτικών προσώπων αλλά και των σταθμών του Μετρό ,

«Το 50 έως και 90% των ομάδων «ΔΙΑΣ» αναλώνονται καθημερινά στη φύλαξη των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και άλλων πολιτικών κομμάτων, γραφείων πολιτικών προσώπων αλλά και των σταθμών του Μετρό , του ΗΣΑΠ ακόμη και γηπέδων ή καταστημάτων». Από τις ΟΠΚΕ (Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας) μόνο δύο στην περιοχή των Αχαρνών δεν αναλώνονται στην φρούρηση πολιτικών ή άλλων στόχων».

Σε αυτές τις ενδεικτικές διαπιστώσεις προχώρησαν ο Πρόεδρος κ. Βασίλης Ντούμας και αλλοι εκπρόσωποι του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Αττικής της ΕΛ.ΑΣ στη συνάντηση με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ κ. Κωνσταντίνο Τσουβάλα και άλλους ανώτατους αξιωματικούς.
Οπως ανέφεραν χαρακτηριστικά οι εκπρόσωποι των ειδικών φρουρών «οι προαναφερόμενες υπηρεσίες περιπολιών έχουν απολέσει κάθε επαφή με την αποστολή τους και τον λόγο της δημιουργίας τους, απουσιάζουν από τις γειτονιές και μαζί τους απουσιάζει και το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Εγκατέλειψαν την καταστολή βαριάς μορφής εγκληματικών πράξεων σε βαθμό που η απουσία τους δημιουργεί στους πολίτες το ερώτημα αν οι υπηρεσίες αυτές υφίστανται ή έχουν καταργηθεί».
Για να συμπληρώσουν αμέσως μετά «σε προσωπικό επίπεδο έχουμε ζητήσει από τα κόμματα να επιστρέψουν τους αστυνομικούς περιπολίας στους πολίτες και την κοινωνία χωρίς κανένα αποτέλεσμα μέχρι τώρα. Τις επόμενες μέρες θα αποστείλουμε επιστολή μας στα πολιτικά κόμματα που τους απασχολούν και στη Βουλή των Ελλήνων, με την ελπίδα να αναλάβουν πρωτοβουλία απόδοσης των αστυνομικών στο φυσικό και υπηρεσιακό τους χώρο».
Είναι πάντως χαρακτηριστικό ότι το απόγευμα της Παρασκευής είχε προσδιορισθεί η φρούρηση από ενισχυμένες ομάδες ΔΙΑΣ μιας… λιτανείας στον Πειραιά.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk