Πανελλαδική ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το βράδυ της Τετάρτης πάνω από 2.000 (κάποιοι έκαναν λόγο ακόμα και για 4.000-5.000) αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί στην πλατεία Συντάγματος, ζητώντας να εφαρμοστεί η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με το μισθολόγιο τους.

«Ζητάμε να εφαρμοστεί η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ και να πάρουμε αυτά που δικαιούμαστε. Είμαστε στην πλατεία Συντάγματος και δεν κλείνουμε κάποιο δρόμο, γιατί δεν θέλουμε να ταλαιπωρήσουμε τους πολίτες», τόνισε κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Γρηγόρης Γερακαράκος μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στη συνέχεια οι διαδηλωτές που ζητούν μεταξύ άλλων «ένα ειδικό μισθολόγιο με αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας σύμφωνα και με τις δικαστικές αποφάσεις, άμεση και πλήρη συμμόρφωση της Κυβέρνησης με τις αποφάσεις του ΣτΕ, διάσωση των ασφαλιστικών ταμείων και επιστροφή των «αποθεματικών» και ενίσχυση του αξιόμαχου των Σωμάτων Ασφαλείας» έκαναν πορεία προς τη Βουλή όπου αντιπροσωπεία των ομοσπονδιών του προσωπικού στα Σώματα Ασφαλείας επέδωσε ψήφισμα.

Από την πλευρά τους οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι αστυνομικών, λιμενικών και πυροσβεστών δεν υποστέλλουν την σημαία των κινητοποιήσεων, όπως ανέφεραν στο «Βήμα» αλλά αντιθέτως ανά 10 ημέρες θα προχωρούν σε δράσεις για τις οποίες θα αποφασίσουν ποια μορφή θα έχουν και ποιες συγκεκριμένες ημέρες θα τις υλοποιήσουν το μεσημέρι της Πέμπτης σε νέα συνεδρίαση που θα έχουν αντιπροσωπείες των ομοσπονδιών τους.

Κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου στην πλατεία Συντάγματος οι διοργανωτές ζήτησαν από δυο βουλευτές της Χρυσής Αυγής να αποχωρήσουν από την κινητοποίηση.