Αυξήθηκαν 8% οι πωλήσεις της Jumbo στο εξάμηνο

Αύξηση πωλήσεων της τάξης του 8,11% κατέγραψε η αλυσίδα καταστημάτων Jumbo κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου της χρήσης 2016/2017, δηλαδή από τον Ιούλιο 2016 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2016.

Αύξηση πωλήσεων της τάξης του 8,11% κατέγραψε η αλυσίδα καταστημάτων Jumbo κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου της χρήσης 2016/2017, δηλαδή από τον Ιούλιο 2016 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2016.
Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν στα 401,90 εκατομμύρια ευρώ (από 371,75 εκατομμύρια ευρώ που ήταν ο τζίρος κατά το αντίστοιχο περσινό διάστημα).
Τα καταστήματα στην Ελλάδα κατέγραψαν αύξηση τζίρου της τάξης του 1,5% περίπου, παρά την πτωτική τάση που έχει παγιοποιηθεί μετά τα μέσα Σεπτεμβρίου.Οι πωλήσεις των καταστημάτων στην Κύπρο αυξήθηκαν κατά περίπου 3%. Οι πωλήσεις σε Βουλγαρία και Ρουμανία σημείωσαν διψήφια αύξηση.
Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του ομίλου, για την τρέχουσα οικονομική χρήση, οι πωλήσεις εκτιμάται ότι θα σημειώσουν αύξηση μεταξύ +4% και +7%. Αυτή η εκτίμηση δεν αναθεωρείται λόγω της συνεχιζόμενης αρνητικής τάσης της Ελληνικής αγοράς.

Τον Νοέμβριο λειτούργησε το νέο ενοικιαζόμενο υπέρ- κατάστημα στη Βουλγαρία 11.000 τ.μ. περίπου. Οι επενδύσεις στη Ρουμανία συνεχίζονται και αναμένεται να λειτουργήσουν τουλάχιστον δύο νέα υπέρ – καταστήματα μέχρι τα Χριστούγεννα του 2017 ενώ κατά το ίδιο διάστημα αναμένεται να λειτουργήσει και ένα καινούργιο υπέρ-κατάστημα στη Βόρεια Ελλάδα.

Το δίκτυο καταστημάτων JUMBO σήμερα αριθμεί 72 καταστήματα. Από αυτά τα 51 βρίσκονται στην Ελλάδα, 5 στην Κύπρο, 9 στη Βουλγαρία και 7 στη Ρουμανία ενώ ο Όμιλος διαθέτει και το ηλεκτρονικό κατάστημα www.e-jumbo.gr .
Ιδιαίτερο βάρος δίνεται στις διεθνείς συνεργασίες σε νέες βαλκανικές αγορές. Ήδη η εταιρεία μέσω συνεργασιών, έχει παρουσία με καταστήματα που φέρουν το σήμα της Jumbo, σε τέσσερις χώρες (ΠΓΔΜ, Αλβανία, Κόσσοβο, Σερβία).
Στην τρέχουσα οικονομική χρήση αναμένεται επέκταση του δικτύου καταστημάτων των συνεργατών της Εταιρίας στις χώρες που ήδη δραστηριοποιούνται καθώς και η είσοδος στην αγορά της Βοσνίας με το άνοιγμα του πρώτου καταστήματος τοπικού συνεργάτη που θα φέρει το σήμα της Jumbo.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk