Η Eurodrip απορροφάται από Ισραηλινούς

Η από καιρό δρομολογημένη συγχώνευση που δημιουργεί έναν κολοσσό στην παγκόσμια αγορά των συστημάτων στάγδην άρδευσης μεταξύ της ελληνικής Eurodrip και της Rivulis από το Ισραήλ ανακοινώθηκε και επίσημα από τους ιδιοκτήτες των δύο εταιρειών. Την αμερικανική Paine & Partners και το ισραηλινών συμφερόντων fund FIMI αντίστοιχα.

Η από καιρό δρομολογημένη συγχώνευση που δημιουργεί έναν κολοσσό στην παγκόσμια αγορά των συστημάτων στάγδην άρδευσης μεταξύ της ελληνικής Eurodrip και της Rivulis από το Ισραήλ ανακοινώθηκε και επίσημα από τους ιδιοκτήτες των δύο εταιρειών. Την αμερικανική Paine & Partners και το ισραηλινών συμφερόντων fund FIMI αντίστοιχα.
Υπενθυμίζεται ότι η Paint & Partners είχε εξαγοράσει το 67,5% της Eurodrip το 2013 από την Global Finance έναντι 68 εκατ. ευρώ και στη συνέχεια απέκτησε τον πλήρη έλεγχο και απέσυρε τη μετοχή από το ελληνικό χρηματιστήριο.
Η Eurodrip εξάγει πάνω από το 90% της παραγωγής της, έχει εμπορική παρουσία σε 70 χώρες και παραγωγικές εγκαταστάσεις στην Ελλάδα και μέσω θυγατρικών σε ΗΠΑ, Τουρκία, Αίγυπτο, Ιορδανία, Περού και Μεξικό. Συνολικά απασχολεί πάνω από 700 εργαζόμενους.
Με τη συγχώνευση η FIMI θα αποκτήσει την πλειοψηφία των μετοχών του νέου σχήματος που θα έχει την επωνυμία Rivulis Irrigation Ltd. Η έδρα της νέας εταιρείας θα είναι στο Ισραήλ. Όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση, «τo εργοστάσιο στα Οινόφυτα και οι υπόλοιπες λειτουργίες της Eurodrip στην Ελλάδα συνεχίζουν να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στον νέο όμιλο που θα σχηματιστεί, μιας και θα αποτελέσουν το διοικητικό κέντρο μιας ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής, η οποία θα περιλαμβάνει τις παραγωγικές μονάδες της Ελλάδας, της Τουρκίας, της Αιγύπτου, της Ιορδανίας και τις αντίστοιχες αγορές τους καθώς και τις αγορές της Ανατολικής Ευρώπης, των Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής και της κεντρικής Ασίας καθώς και μέρους της Βόρειας Αφρικής».
H επίσημη ανακοίνωση
H Rivulis Irrigation Ltd με έδρa το Ισραήλ και η Eurodrip ΑΒΕΓΕ με έδρα την Ελλάδα ανακοίνωσαν ότι κατέληξαν σε τελική συμφωνία συγχώνευσης των δύο ομίλων και δημιουργούν έναν παγκόσμιο ηγέτη στον τομέα της στάγδην άρδευσης.
Η ολοκλήρωση της συγχώνευσης τελεί υπό την έγκριση των αρμόδιων αρχών.
Ο όμιλος που θα προκύψει από τη συγχώνευση θα καλύπτει πλήρως την παγκόσμια αγορά με 18 εργοστάσια και 1.800 εργαζόμενους σε 5 ηπείρους και 30 χώρες. Οι καλλιεργητές σε όλο τον κόσμο θα επωφεληθούν από τη διευρυμένη προσφορά προϊόντων και λύσεων, η οποία θα περιλαμβάνει καθιερωμένα προϊόντα που χαίρουν της εμπιστοσύνης της αγοράς όπως ο Eolos, το Compact, το PC2, το GR, ο Όλυμπος, το T-Tape, το Ro-Drip, το Hydrogol και το D5000, αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Ο νέος όμιλος θα έχει τα κεντρικά του γραφεία στο Gvat του Ισραήλ και θα φέρει την επωνυμία Rivulis Irrigation Ltd ενώ ο Richard Klapholz, νυν διευθύνων σύμβουλος της Rivulis Irrigation, θα ηγείται αυτού.
Οι σημερινοί μέτοχοι των δύο εταιρειών -το FIMI Opportunity Funds, ήτοι το μεγαλύτερο private equity fund του Ισραήλ (FIMI), η εταιρεία Paine & Partners, LLC (Paine & Partners), με έδρα της τις ΗΠΑ και η Dhanna Engineering, με έδρα την Ινδία- θα παραμείνουν μέτοχοι του ομίλου που θα προκύψει από τη συγχώνευση καθώς και ενεργά μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο αυτού, εξασφαλίζοντας τη συνέχεια και παρέχοντας την πλήρη στήριξή τους για την επιτυχία του εγχειρήματος.
Η FIMI θα διατηρήσει την πλειοψηφία των μετοχών και ο Gillon Beck, νυν πρόεδρος της Rivulis Irrigation και κύριος εταίρος της FIMI, θα είναι πρόεδρος του Δ.Σ. του νέου ομίλου.
Ο όμιλος θα συνεχίσει να υποστηρίζει τόσο το brand της Rivulis όσο και το brand της Eurodrip και θα παραμείνει πλήρως επικεντρωμένος στην αποστολή του, ήτοι να παρέχει συνεχώς καινοτομία και ποιοτικές υπηρεσίες υποστήριξης των καλλιεργητών, ώστε αυτοί να βελτιστοποιήσουν τις καλλιέργειές τους με βιώσιμο και οικονομικό τρόπο, συνεισφέροντας παράλληλα στην εξοικονόμηση νερού.
Τo εργοστάσιο στα Οινόφυτα και οι υπόλοιπες λειτουργίες της Eurodrip στην Ελλάδα συνεχίζουν να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στον νέο όμιλο που θα σχηματιστεί, μιας και θα αποτελέσουν το διοικητικό κέντρο μιας ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής, η οποία θα περιλαμβάνει τις παραγωγικές μονάδες της Ελλάδας, της Τουρκίας, της Αιγύπτου, της Ιορδανίας και τις αντίστοιχες αγορές τους καθώς και τις αγορές της Ανατολικής Ευρώπης, των Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής και της κεντρικής Ασίας καθώς και μέρους της Βόρειας Αφρικής.
Ο Richard Klapholz, διευθύνων σύμβουλος της Rivulis Irrigation, σχολίασε σχετικά με τη συγχώνευση τα εξής: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που αυτές οι δύο ηγέτιδες εταιρείες ενώνουν τις δυνάμεις τους ώστε να εξυπηρετήσουν καλύτερα τις αυξανόμενες ανάγκες των αγορών άρδευσης ανά τον κόσμο. Ενόσω επωφελούμαστε από σημαντικές λειτουργικές οικονομίες κλίμακας, θα διασφαλίσουμε ότι όλες οι δεσμεύσεις έναντι των συνεργατών-διανομέων μας θα τηρηθούν και θα ενδυναμωθούν περαιτέρω. Ο στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ότι οι συνεργάτες μας θα συνεχίσουν την επιτυχημένη εμπορική τους δραστηριότητα, στηριζόμενοι σε μια ευρεία γκάμα προϊόντων, υπηρεσιών και παραγωγικής δραστηριότητας.
Ανυπομονώ να συνεργαστώ στενά με τους ανθρώπους της Eurodrip ανά τον κόσμο και είμαι βέβαιος ότι θα επωφεληθούμε όλοι από την τεράστια εμπειρία τους και τη συνεχή δέσμευση και αφοσίωσή τους».
Ο Peter Berweger, CEO του ομίλου Eurodrip, πρόσθεσε: «Είναι μεγάλη τιμή για εμένα να ηγούμαι του ομίλου Eurodrip τα τελευταία χρόνια όσο και κατά την περίοδο αυτής της συγχώνευσης. Με αυτή την κίνηση, φέρνουμε κοντά δύο εξαιρετικές επιχειρήσεις στον τομέα της στάγδην άρδευσης που έχουν συμπληρωματικές δυνατότητες και έτσι είμαστε σε θέση να προσφέρουμε στους καλλιεργητές περισσότερες επιλογές και μια πιο εκτεταμένη ποικιλία προϊόντων, ώστε να εξοικονομούν νερό και να αναβαθμίσουν τις καλλιέργειές τους. Η ενοποιημένη εταιρία θα έχει πραγματικά παγκόσμια κάλυψη με παρουσία σε όλες τις στρατηγικές αγορές άρδευσης και αυτό θα επιτρέψει την περαιτέρω ανάπτυξη και πρωτοπορία προς όφελος όλων των μετόχων».
Σχετικά με τη Rivulis Irrigation: Η Rivulis Irrigation είναι ένας από τους ηγέτες κατασκευαστές προϊόντων άρδευσης παγκοσμίως. Με 1.000 εργαζόμενους, 11 εργοστάσια, δραστηριοποίηση σε 25 χώρες και ένα παγκόσμιο δίκτυο διανομής με περισσότερους από 1.350 διανομείς και OEM συνεργάτες, η Rivulis Irrigation είναι ένας από τους βασικούς παίκτες που συμβάλλουν στην αυξανόμενη στροφή της γεωργίας προς τη στάγδην άρδευση. Η Rivulis Irrigation ιδρύθηκε τον Ιούνιο 2014, όταν η FIMI εξαγόρασε τον Kλάδο Ύδατος (Water Division) από την John Deere.

Το Fund, μαζί με την εν ενεργεία διευθυντική ομάδα της εταιρείας και τους εργαζόμενούς της, κατόρθωσαν να αναστρέψουν την πορεία της εταιρείας σε ένα εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα, επωφελούμενοι από την εξειδίκευση πέντε δεκαετιών των αρχικών ιδρυτικών εταιρειών (της Plastro, της T-Systems και της Roberts Irrigation).

Σχετικά με τη Eurodrip: Η Eurodrip ΑΒΕΓΕ ιδρύθηκε το 1979 και μέσω των θυγατρικών της κατασκευάζει και παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις στάγδην άρδευσης για γεωργικές εφαρμογές. Τα προϊόντα της περιλαμβάνουν ολοκληρωμένες λύσεις με επίπεδους και στρογγυλούς σταλάκτες, σωλήνες πολυαιθυλενίου και άλλα προϊόντα άρδευσης. Η Eurodrip έχει εμπορική παρουσία σε πάνω από 70 χώρες με θυγατρικές εταιρείες στις ΗΠΑ, στην Τουρκία, στην Ελλάδα, στην Αίγυπτο, στην Ιορδανία, στο Περού, στο Μεξικό και στη Χιλή και απασχολεί πάνω από 700 εργαζόμενους παγκοσμίως. Το 2013, η Eurodrip εξαγοράστηκε από την Paine & Partners LLC, μια εταιρία private equity που εξειδικεύεται σε ταχέως αναπτυσσόμενους και δυναμικούς κλάδους των τροφίμων και της γεωργίας
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk