Στη μεγαλύτερη αναδιοργάνωση της ιστορίας της θα προχωρήσει η Lego το επόμενο διάστημα με σκοπό να εξερευνήσει τα περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξής της μετά από ήδη μια δεκαετία επιτυχημένης πορείας. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της δανέζικης εταιρείας, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης ο διευθύνων σύμβουλός της, Γιόργκεν Βιγκ Κνούντστορπ, πρόκειται να αναλάβει το καθήκοντα του προέδρου, αντικαθιστώντας τον Νιλς Γιάκομπσεν.
Οι οργανωτικές αυτές αλλαγές, επισημαίνουν οι «Financial Times», έρχονται σε μια κρίσιμη στιγμή για τη Lego, καθώς η διοίκησή της περνά στην τέταρτη γενιά των ιδρυτών της, της οικογένειας Κιρκ Κρίστιανσεν, ενώ παράλληλα η εταιρεία μετρά πενταπλάσια έσοδα σε σχέση με το 2004. Η Lego είναι σήμερα η πιο επικερδής εταιρεία παιχνιδιών στον κόσμο. Ο Βιγκ Κνούντστορπ από την πλευρά του, που θα αναλάβει και επίσημα τα νέα του καθήκοντα στις αρχές της νέας χρονιάς, δηλώνει πως με τα νέα του καθήκοντα αποκτά πλέον περισσότερο πολύτιμο χρόνο, ώστε να μπορέσει να εξερευνήσει τη δυνατότητα επέκτασης της Lego σε αγορές που μέχρι στιγμής δεν είχε πρόσβαση. «Το μεγάλο μας στοίχημα είναι η εδραίωση της παρουσίας της εταιρείας –και δη των προϊόντων της –στις αγορές της Κίνας, της Ινδίας και των χωρών της Αφρικής» σχολιάζει ο ίδιος. Πράγματι, σήμερα η δραστηριοποίηση της εταιρείας στις δύο τελευταίες είναι μηδενική.
Ο μάνατζερ της Lego θεωρείται, και δικαίως, ένας από τους πλέον επιτυχημένους και αποτελεσματικούς διευθύνοντες συμβούλους της τελευταίας δεκαετίας σε παγκόσμιο επίπεδο.
Οταν το 2004 ανέλαβε τα ηνία της εταιρείας ο Βιγκ Κνούντστορπ, η Lego βρισκόταν ένα βήμα πριν από τη χρεοκοπία. Ο μέχρι σήμερα και για λίγο διάστημα ακόμα CEO της εταιρείας κατάφερε να ενώσει ορισμένους βετεράνους κατασκευαστές παιχνιδιών και μαζί επανέφεραν την εταιρεία στον δρόμο της κερδοφορίας. Ο Κνούντστορπ ήρθε τότε σε επαφή με εμπόρους λιανικής πώλησης παιχνιδιών οι οποίοι τον συμβούλεψαν να μην πειράξει το εμπορικό σήμα της Lego αλλά αντίθετα να επιστρέψει στη βάση της εταιρείας, την απλότητα. Ετσι ο δανός μάνατζερ αποφάσισε να διορθώσει τη ζημιά που είχε γίνει αντί να προσπαθήσει να χτίσει την επιχείρηση από την αρχή.
Ως αποτέλεσμα, η Lego όχι μόνο επέστρεψε στα θετικά οικονομικά αποτελέσματα αλλά οι σειρές της έχουν αποδειχθεί δημοφιλέστερες και ανθεκτικότερες από κάθε άλλο παιχνίδι στην Ιστορία.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ