Στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, επί της Κουμουνδούρου, συγκεντρώθηκαν το πρωί της Δευτέρας μικροομολογιούχοι, με αφορμή και την παγκόσμια ημέρα αποταμίευσης. Ζητούν από την κυβέρνηση να αποκαταστήσει άμεσα τις απώλειες που υπέστησαν.

Οι διαδηλωτές κρατούν πλακάτ που δείχνουν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα σε ρόλο χασάπη να τεμαχίζει ένα γουρούνι, ενώ σε πανό γράφουν «Συνειδητά-Ρητά-Ίσα-Ζητάμε-Άμεση αποκατάσταση των μικροομολογιούχων».

Εκπρόσωποί τους θα επιδώσουν ψήφισμα στον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ και ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών, ενώ απαιτούν να γίνει άμεσα συνάντηση του συλλόγου τους με το οικονομικό υπουργείο.

Όπως υποστηρίζουν, «πέρασαν πάνω από τέσσερα χρόνια που ο Βενιζέλος υπέγραψε την καταδίκη μας και μας έκλεψε τις οικονομίες μας. Τα δικαστήρια θεώρησαν ότι το ‘δημόσιο συμφέρον’ είναι πάνω από τα ατομικά δικαιώματα και δικαιολόγησαν την κλοπή… Η ιστορία του Ρομπέν των δασών επαναλαμβάνεται με Ρομπέν τον Βενιζέλο!

»Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως αντιπολίτευση, στάθηκε στο πλευρό μας και κατέθεσε νομοσχέδιο. Εμείς το πιστέψαμε και στηρίξαμε τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί ελπίζαμε στην αναγνώριση και αποκατάσταση της αδικίας. Μετά τις εκλογές ούτε φωνή ούτε ακρόαση.

»Ο Αλεξιάδης είπε από το βήμα της βουλής ότι θα μας συναντήσει μετά την ολοκλήρωση της προηγούμενης αξιολόγησης. Μετά χάθηκε… Ο Τσακαλώτος είναι χαμένος. Ο Σταθάκης ούτε μας ξέρει.

»Ο ΣΥΡΙΖΑ μας πούλησε. Έκλεψε τις ψήφους μας και μετά κάθισε στις υπουργικές καρέκλες ζητώντας με θράσος στους πολίτες να τον εμπιστευτούν και να επιστρέψουν πίσω και τις καταθέσεις τους! Αν δεν αποκατασταθούν οι ομολογιούχοι που εμπιστεύτηκαν στο κράτος τις οικονομίες τους, κανένας πολίτης δεν θα τους ξαναεμπιστευτεί…» αναφέρουν οι μικροομολογιούχοι.