Επιτέλους φτάνει. Δεν είναι δυνατόν το κύριο θέμα της καθημερινής ειδησεογραφίας – με πρωτοβουλία της κυβέρνησης φυσικά – να είναι οι τηλεοπτικές άδειες, το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο και οι καναλάρχες την ώρα που ο κόσμος κάνει ουρές έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ για να πληρώσει με δόσεις το ρεύμα του, όλοι οι δείκτες της οικονομικής δραστηριότητας δείχνουν ότι η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει για το προσεχές μέλλον η μοναδική χώρα της ΕΕ σε ύφεση ενώ ο αριθμός των ανέργων συνεχίζει να ξεπερνά το 1.100.000 !

Βεβαίως, το ότι η κοινή γνώμη ασχολείται κατά κύριο λόγο με τα κανάλια και τη λεγόμενη διαπλοκή – είναι σαφές ότι βοηθάει την κυβέρνηση η οποία όχι μόνο δεν έχει κανέναν έργο να επιδείξει αλλά έφτασε να δέχεται αδιαμαρτύρητα και να νομοθετεί με επείγουσες διαδικασίες όλα όσα ζητούν οι δανειστές και έως χτες αποκήρυσσε.

Προφανώς μετά την απόφαση του ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα του νόμου Παππά και την υπόδειξη ότι μόνον το ΕΣΡ έχει την αρμοδιότητα να αποφασίσει ποιοι επιχειρηματίες θα πάρουν άδειες, πόσα χρήματα θα πρέπει να καταβάλουν και πόσα κανάλια θα πρέπει να λειτουργούν στη χώρα, το τηλεοπτικό τοπίο πρέπει να μπει επιτέλους σε μία τάξη.

Μπορεί τα όσα ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ ότι δήθεν όλα αυτά τα χρόνια τα κανάλια λειτουργούσαν εντελώς δωρεάν να είναι παντελώς ψευδή -αφού εκτός από εφορία και ασφαλιστικές εισφορές οι τηλεοπτικές επιχειρήσεις πλήρωναν κάθε χρόνο τέλη για την χρήση των συχνοτήτων – ωστόσο το ότι δεν υπήρχαν μόνιμες άδειες λειτουργίας τους , με αποτέλεσμα καναλάρχες να είναι όμηροι ή και συνεργάτες της εκάστοτε εξουσίας , είναι αληθές.

Γι αυτό η κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης – ιδιαίτερα τα κόμματα εξουσίας- θα πρέπει επιτέλους να βρουν έναν κοινό παρονομαστή στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών διαδικασιών (Διάσκεψη των Προέδρων) ώστε να συμφωνήσουν στα πρόσωπα που θα αποτελέσουν το νέο Συμβούλιο χωρίς την ύπαρξη του οποίου η χώρα θα μείνει συνεχίσει να είναι κουτσή στα ραδιοτηλεοπτικά.

Και να αφήσουν ,όλοι τους, το νέο ΕΣΡ να κάνει τη δουλειά του αποφασίζοντας με τις διαδικασίες που αυτό θα κρίνει να δώσει μόνιμες τηλεοπτικές άδειες σε επαρκή αριθμό καναλιών ώστε να διασφαλίζεται η πολυφωνία και ο πλουραλισμός στην ελεύθερη ενημέρωση χωρίς τον έλεγχο και τις παρεμβάσεις της κρατικής εξουσίας – που ονειρευόταν η σημερινή κυβέρνηση.

Όσο γρηγορότερα η υπόθεση των καναλιών ολοκληρωθεί , τόσο γρηγορότερα θα αρχίσει ο κ.Τσίπρας και η οπισθοδρομική κομπανία που κυβερνά τη χώρα να αισθάνεται την πίεση της κοινωνίας για τα σημερινά αδιέξοδα.

Κάτι που θα αναγκάσει την κυβέρνηση να πάψει να ψάχνει εχθρούς και αντιπερισπασμούς και να ρίξει όλο της το βάρος στην δεύτερη αξιολόγηση και την ανάπτυξη της οικονομίας που θα βγάλει το κάρο από τη λάσπη αντί να πολεμάει – δήθεν- την διαπλοκή, τους δημοσιογράφους και τους καναλάρχες .