Συστάσεις για μείωση φαρμακευτικής δαπάνης στο Νοσοκομείο Βόλου

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση για περιορισμό της φαρμακευτικής δαπάνης του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, με την Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Μαγνησίας (ΕΙΝΚΥΜ) να κάνει λόγο για τραγικές συνέπειες στην υγεία των ασθενών και προειδοποιούν για συνεχείς κινητοποιήσεις ενάντια σε πολιτικές λιτότητας που καταστρέφουν τη δημόσια υγεία.

Την αντίθεσή τους σε οποιαδήποτε μείωση φαρμακευτικής δαπάνης του Νοσοκομείου Βόλου, που θα έχει τραγικές συνέπειες στην υγεία των ασθενών, εκφράζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί της περιοχής.
«Είναι προκλητικό να ζητείται η φαρμακευτική δαπάνη για το τρίτο τετράμηνο του 2016 να είναι 470.000 ευρώ, ενώ για τα δύο προηγούμενα τετράμηνα του έτους δαπανήθηκαν 4,3 εκατομμύρια. Οποιαδήποτε σύσταση – κοινοποίηση από πλευράς διοίκησης για οικονομία και περικοπές στις θεραπείες των νοσηλευόμενων είναι προκλητική, προσβάλλει την αξιοπρέπεια των ασθενών και του ιατρικού προσωπικού», αναφέρουν, τονίζοντας ότι «για τη διοίκηση θα πρέπει να είναι μονόδρομος η διεκδίκηση, ανάλογης με τις ανάγκες, γενναίας χρηματοδότησης και όχι οι συστάσεις για παζάρεμα, περικοπές στις θεραπείες των συνανθρώπων μας».
Οι νοσοκομειακοί γιατροί δηλώνουν ότι «δεν θα συμβιβαστούμε σε καμία περίπτωση με το κουτσούρεμα της θεραπείας των ασθενών».
Επίσης, καταγγέλλουν την εγκατάλειψη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (κατάρρευση ΠΕΔΥ, τραγικές ελλείψεις προσωπικού ιατρικού και νοσηλευτικού, ελλείψεις οδηγών ασθενοφόρων ελλείψεις υλικών), αλλά και την τραγική υποστελέχωση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών καλούν όλους τους φορείς και τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο να συμμετάσχουν σε συνεχείς κινητοποιήσεις για να σταματήσουν τις πολιτικές λιτότητας που καταστρέφουν τη δημόσια υγεία.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk